MAN - Vaihtoautot


Kosken Megawatin Iveco X-Way on samaa väriä kuin Konnekuljetuksen kalusto, ovathan ne samaa taloa.

Iiro Sundqvist: Tarjolla myös erikoiskalustoa

Jyväskylän seudun Iveco-kauppias Iiro Sundqvist kauppasi Kosken Megawatille Iveco X-Way rekkaveturin, jolla vedetään metsähaketta puolipuoliperävaunulla. Vetoautossa on moottorina 13-litrainen 570-hevosvoimainen Cursor. Vaihteisto on 16-portainen ZF:n Hi-Tronix-robottivaihteisto.

Ivecon teliveto on napavälityksellä. Luotettavan etenemisen varmistuksena on hydraulinen etuveto Hi-Traction. Pelkkää etuvetoa voidaan käyttää liikkeellelähtöavustimena joko itsenäisesti vetäen 5 km/h asti tai telivetoakseleiden tahdissa 30 km/h nopeuteen asti.

Kosken Megawatin erikoisvarusteinen X-Way osoittaa, että Iveco-mallistosta löytyy ratkaisuja vaativampiinkin kuljetustehtäviin. Kyseessä on Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa hydraulisella etuvedolla varustettu Iveco X-Way.


Iiro Sundqvist kättelee Kosken Megawatin Mika Liimataisen kanssa X-Way kaupan kunniaksi.

Iiro Sundqvistin toimipiste on Jyväskylän Truck Centerillä, joka toimii Ivecon merkkikorjaamona. Sundqvist on tehnyt myös muita aluevaltauksia. Yhdelle yrittäjälle kaupattiin X-Way puuauto erikoisemmalla akseliratkaisulla, toiselle asiakkaalle neliakselinen kaasuauto.

Iiro Sundqvist tuntee hyvin raskaan kaluston asiakkaat. Hän oli aikaisemmin rekkakorjaamolla työnjohtajana.

Maakunnan keskuksena Jyväskylään menee myös mukavasti pakettiautoa, Dailyä.


Pekka Eerola.

Pekka Eerola: Daily käy kaupaksi

Pekka Eerola on kaupannut Ivecoja 23 vuotta. Sitä ennen hän myös ruotsalaismerkkisiä kuorma-autoja, traktoreitakin. Eerola on ollut nuoruudessa kuljetusyrittäjäkin.

Eerolan Pekan toimipiste on Tampereella. Asiakkaita on kertynyt vuosien varrella ympäri Suomea.

– Dailyjä menisi enemmänkin, kun vain saataisiin tehtaalta, samoin on raskaidenkin kohdalla. Kysyntää on, mutta toimitusajat ovat pitkät kuin muillakin merkeillä, Eerola sanoo.

Tilauskantaa on. Esimerkiksi Dailyjä on menossa usean kappaleen eriä monelle yrittäjälle.

– Daily on pieni auto, mutta sillä on iso kantavuus, Eerola kuvaa.

Kilpailijoita ei ole, kun otetaan kokonaispainoltaan 7-tonninen kevytkuorma-auto pakumaisella ohjaamolla. Ja mitä enemmän kuormaa Dailyyn laittaa, sen vakaampaa on kulku.

Automyynnin yhteystiedot

- Jyväskylä: Iiro Sundqvist, Kuormaajantie 8, 040 505 8305, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

- Tampere: Pekka Eerola, Perkkoonkatu 9, 040 721 0926, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.