Scania-juhlakiertue

Team Petronas De Rooy Iveco osallistuu 41. Dakar-ralliin neljällä Iveco Powerstarilla. Tiimin kuljettajina toimivat Dakar-rallin kaksinkertainen voittaja Gerard De Rooy, Afrikan Eco Race 2018 -voittaja Federico Villagra, Dakar 2018:n neljän etapin voittaja ja menestyksekkäin kuljettaja Ton van Genugten sekä kokenut Maurik van den Heuvel.

Valmistelut maailman vaativimpaan rallikilpailuun ovat täydessä vauhdissa: Ajoneuvoille on suoritettu lähtötarkastukset Le Havressa ja ne on lastattu Peruun menevään laivaan. Kaksi ykköskuljettajaa, Gerard De Rooy ja Federico Villagra sekä kaikkien aikojen vahvin Petronas De Rooy Iveco -tiimi pyrkivät uusimaan viime vuoden Afrikan Eco Racen ja Dakarin vuosien 2012 ja 2016 voitot.

Iveco on yhdeksän vuoden ajan ollut Team Petronas De Rooy Ivecon virallinen tukija, joka on tarjonnut tiimin käyttöön ajoneuvot, moottorit ja varaosat. Tiimijohtaja Gerard De Rooy kilpailee jäykkäakselisella Iveco Powerstarilla, jolla hän saavutti Africa Eco Race 2018:n voiton. Gerardin ja hänen tiiminsä neljä Powerstaria on varustettu jopa 1000 hv tehoisilla FPT Industrialin suunnittelemilla Iveco Cursor 13 -moottoreilla.

Dakar 2019, joka on legendaarisen kilpailun 41. järjestämiskerta - ja 11. kerta Etelä-Amerikassa - ajetaan tällä kertaa kokonaan Perussa. Kilpailu alkaa ja päättyy maan pääkaupungissa Limassa. Ralli koostuu kymmenestä kovasta etapista, joiden yhteispituus on 5 000 km. Noin 70 prosenttia ajetaan hiekalla, mikä tekee kilpailusta osallistujille erityisen haastavan.