MAN - Vaihtoautot

IVECOn tiedotustilaisuudessa Solutrans-messuilla Transports Jacky Perrenot, yksi Euroopan suurimmista kuljetusyrityksistä, on virallisesti ilmoittanut tilanneensa 250 Stralis NP -ajoneuvoa. Autoista lähes 200 on tilattu uudella 460 hevosvoiman IVECO Cursor 13 NP -moottorilla.

IVECO ja Transports Jacky Perrenot vahvistavat näin pitkäaikaista kumppanuuttaan – viime vuonna Madridissa julkaistun 250 kappaleen Stralis NP 400 hv -tilauksen tapaan – ja vakiinnuttavat asemaansa kestävän kuljetuksen alalla.

Nesteytetyn maakaasun (LNG) kysyntä kasvaa nopeasti Euroopassa, sillä Saksan liikenne- ja infrastruktuuriministeriö (Federal Ministry of Transport and Digital Infrastructure) on nimennyt LNG:n parhaaksi kaukokuljetusten ratkaisuksi lyhyellä aikavälillä sekä seuraavien 10–15 vuoden aikana. Fossiiliperäistä maakaasua käyttämällä Stralis NP:n CO2-päästöt saadaan jopa 10 prosenttia diesel autoja alhaisemmiksi kaasun toiminnasta ja koostumuksesta riippuen – ja biometaania käyttämällä päästöeroja dieseliin syntyy jopa 95 prosenttia.

IVECOn maakaasuteknologian ansiosta hiukkastasot ovat häviävän pieniä ja NOx-päästöt ovat 60 prosenttia Euro VI:n kaukokuljetusrajoja alhaisemmat. Kuorma-auto on myös huomattavasti hiljaisempi: melutasoa on vähennetty noin 50 prosenttia, mikä helpottaa kuljetuksia kaupungeissa.

-Kaasu on kehittynein, monipuolisin ja edullisin ratkaisu dieselin korvaamiseksi niin kaupungissa kuin maantielläkin. Kaasu ei ole vain tulevaisuuden vaan ennen kaikkea jo tämän päivän polttoaine. Siksi pyrimme tarjoamaan entistäkin tehokkaampia ajoneuvoja, jotka kunnioittavat ympäristöä, IVECOn brändijohtaja Pierre Lahutte kertoo.

-Kiitos entisestään tihentyvän jakeluverkoston ja uuden Stralis NP 460:n, joka tarjoaa vähintään yhtä hyvän, ellei paremman suorituskyvyn kuin diesel-ajoneuvot, pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ”vihreän” logistiikkavaihtoehdon ja päivittäisen lupauksen vähentää hiilijalanjälkeämme. Tavoitteenamme on, että ennen vuoden 2020 loppua yhtiömme käytössä on yli 1 000 maakaasuajoneuvoa, Perrenot Groupin kuljetustytäryhtiön toimitusjohtaja Philippe Givone totesi.