MAN - Vaihtoautot

IVECO BUSin IVECO ON -telematiikkapalveluille on myönnetty Busworld Digital Award -palkinto Digital Operational Excellence -kategoriassa.

Tämä palkinto annetaan ensimmäistä kertaa tunnustuksena valmistajan kyvystä tarjota yhdistettyjä asiantuntijapalveluja, jotka täyttävät julkisten liikenneviranomaisten ja -operaattoreiden vaatimukset kaluston hallinnan ja suorituskyvyn osalta.

Seremonia järjestettiin Busworldissa Brysselissä Digital Mobility Solutions -konferenssin päätteeksi.

IVECO BUS voitti Digital Operational Excellence -kategorian ensimmäisessä Busworld Europen, maailman suurimpien linja-automessujen, järjestämässä Busworld Digital Awards -kilpailussa.

Tunnustuksen myönsi tuomaristo, joka koostui asiantuntijoista ammattilehdistä ja -järjestöistä, linja-autoliikenteen harjoittajista sekä muista ammattilaisista, kuten digitaalisen teknologian asiantuntijoista.

Busworld Digital Awards -kilpailun digitaalisten tuotteiden ja palvelujen kategorioita ovat muun muassa Digital On Board Comfort, Digital Operational Excellence, Digitally Enhanced Driving ja E-Mobility Management.

IVECO ON: digitaaliset palvelut parantavat suorituskykyä

IVECO ONin tarjoama digitaalinen kokemus perustuu asiakkaiden tarpeisiin: se auttaa optimoimaan kaluston suorituskykyä ja uptimea, räätälöimään matkustajille tarjottavia palveluita ja optimoimaan omistajuuden kokonaiskustannuksia.

- Olemme erityisen ylpeitä saadessamme tämän palkinnon, joka palkitsee tiimityömme, olemme tehneet rakentaaksemme sellaisen digitaalisen palveluratkaisun, joka ulottuu ajoneuvomme toimittamista pidemmälle. Julkisen liikenteen viranomaisten ja operaattoreiden tarpeisiin keskittyvät IVECO ON -liitettävyyspalvelut on suunniteltu auttamaan heitä optimoimaan sekä polttomoottoribussi- että nollapäästöajoneuvokannan käyttöä ja hallintaa. Jälkimmäistä varten olemme luoneet kattavan joukon innovatiivisia raportteja, joiden avulla asiakkaidemme on helppo hallita sähköyksikköjämme ja akkujamme tehokkaasti, sanoo Marco Franza, Head of Bus Customer Service and Energy Mobility Solutions.

IVECO ON -liitettävyyspalvelut sisältyvät vakiona kaikkiin valmistajan vuoden 2022 alusta lähtien toimittamiin IVECO BUS -ajoneuvoihin. Ne täyttävät julkisten liikenneviranomaisten ja liikennöitsijöiden vaatimukset, joiden mukaan niiden on parannettava merkittävästi ajoneuvokantojen suorituskykyä.

IVECO ON Portal -portaalin kautta on saatavilla kattavat tiedot bussikaluston käyttäytymisestä, kuten energiankulutuksesta, keskinopeudesta ja päivittäisestä ajomatkasta sekä ajotavan arvioinnista.

Asiakkaat voivat myös seurata yksittäisten ajoneuvojen yksityiskohtaisia tietoja, jolloin he voivat hallita kalustonsa suorituskykyä.

Vénissieux'ssä ja Rorthais'ssa (Ranska) sijaitsevissa valvomoissa työskentelevät asiantuntijat käsittelevät sekä polttomoottoriajoneuvojen (ICE) että akkukäyttöisten sähköajoneuvojen (BEV) suorituskykytietoja ja päivittäisiä teknisiä raportteja kytketyistä IVECO BUS -ajoneuvoista.

Ajoakkujen tärkeimpiä suorituskykyindikaattoreita, kuten SoC- ja SoH-arvoja, lataussyklejä, lämpötilaa ja moduulien säätöjä, ovien seurantaa, jarrutussyklejä ja muita toimintoja analysoidaan päivittäin yksityiskohtaisesti, mikä tarjoaa hyödyllistä tietoa ongelmanratkaisuun.

Premium Pack, joka on saatavana lisävarusteena, tarjoaa reaaliaikaista tietoa kaluston toiminnasta.

Se sisältää mahdollisuuden valita reaaliaikaisen portaalin käyttökaluston hallintaan ja Web API ITxPT Standard TiGR:n, joka on suorituskykyinen ja standardoitu ratkaisu asiakkaille, joiden on valvottava ajoneuvoja usean tuotemerkin ajoneuvokannassa.

Tämä eurooppalaisen ITxPT-järjestön standardoima ohjelmointirajapinta poistaa tarpeen käyttää ylimääräistä telematiikkalaitetta, kun halutaan käyttää saman kaluston eri merkkisten linja-autojen tietoja.

IVECO ON -digitaalipalveluista hyötyy jo yli 3 000 ajoneuvoa Euroopassa.