MAN - Vaihtoautot

Turkkilaninen bussivalmistaja Karsan on jo vuosia tehnyt hyvää jälkeä sähkötoimisilla mini-busseillaan Euroopan suurten kaupunkien keskustaliikenteessä. Taannoisessa Hannoverin hyötyautonäyttelyssä Karsan yllätti tuomalla näytille täydellisen sarjan erikokoisista kaupunkibusseja 18-metristä nivelbussia myöten.

Nyt itseajava Karsan e-ATAK tulee myös Suomen teille.

Karasan on tehnyt merkittävän sopimuksen Norja ja Pohjoismaiden suurimpiin kuuluvan julkisen liikenteen Vy Groupin kanssa. Vy Group on toimittanut 8-metrisen itseajavan e-ATAK bussin Tampereelle Remoted-nimisen yrityksen käyttöön.

Itseajava, autonominen Karsan e-ATAK kuljettaa matkustajia 5 km:n reitillä Michigan State Universityn alueella USA:ssa. Norjan Stavangerissa se on kuljettanut matkustajiaan jo vuodesta 2022. Itseajava e-ATAK on 1,5 vuodessa ehtinyt kuljettaa jo yli 25 000 matkustajaa.

Tampereella itseajavalle taso-4:n e-ATAKille on suunniteltu 5,8 km:n reitti, jolla on 17 pysäkkiä ja 20 risteävää suojatietä. Sen suurin nopeus reitillä on 40 km/t kaikissa sääoilosuhteissa (valmistajan ilmoituksen ;-) mukaan) ympäri vuorokauden.