Uuden Irizar i6S:n myötä kulutus ja päästöt ovat vähentyneet jopa 13 %, paino 950 kg ja aerodynaaminen kerroin on 30 % pienempi. Tämä tekee siitä uusimman sukupolven ajoneuvon, joka on suunniteltu tarjoamaan maksimaalista tehokkuutta käyttäjille ja parhaan kokemuksen matkustajille. 

Erinomainen aerodynaaminen suorituskyky on avain menestykseen uuden sukupolven linja-autoissa. Osaa auton etuosasta ja katosta on muokattu virtaviivaisemmaksi. Myös tuulilasin ja muiden etuikkunoiden kaarevuutta on uusittu vähentämään ilmanvastusta mahdollisimman paljon. Lisäksi Irizar i6S Efficientissa on mahdollisuus korvata taustapeilit digitaalisilla kameroilla tavoitteena tarjota laajakulmanäkö kaikissa sääolosuhteissa. Nämä muutokset parantavat kuljettajan suoraa ja epäsuoraa näkökenttää huomattavasti.

Toinen suuri haaste on ollut painon pudottaminen. Jokaisen komponentin paino on analysoitu ja vähennetty. Ajoneuvon paino on jaettu uudelleen painon jakautumisen parantamiseksi. Perinteisten rakennemateriaalien sijaan käytettiin lujaa terästä ja kevyempiä komposiittimateriaaleja. Näiden innovaatioiden ansiosta on pystytty lisäämään matkustajien tilaa ergonomian ja mukavuuden parantamiseksi. Myös melu ja tärinä on vähennetty minimiin. Ohjaamo on myös suunniteltu uudelleen mukavammaksi ja ergonomisemmaksi sekä näköala on laajempi. Uusi Hispacold-ilmastointilaitteiden sarja on kompaktimpi, tehokkaampi ja kevyempi. Näin matkustuskokemus uudessa Irizarissa on tehty mahdollisimman mukavaksi.