Renault Diamond Tour


International Van of the Year 2022 -palkinto on jaettu uusille Renault Kangoo Vanille ja Mercedes-Benz Citanille. Palkinto jaettiin Lyonissa Solutrans-messujen yhteydessä järjestetyssä gaalassa. 17.11.

International Van oh the Year juhli tapahtuman myötä 30-vuotissyntymäpäiväänsä. Sattumalta molemmat Renault ja Mercedes-Benz pokkasivat arvostetun palkinnon tapahtumassa nyt viidettä kertaa. Viidennen sukupolven Volkswagen Caddy tuli kilpailussa toiseksi ja Stellantiksen pienet sähköpakettiautot yhdessä Toyota Proace City Electricin kanssa kolmanneksi.

- Palkinnon siirtyessä neljännelle vuosikymmenelle, sen filosofia ja tavoitteet pysyvät ennallaan, huolimatta valmistajien saavuttamasta korkeasta teknologian ja innovaatioiden tasosta sekä markkinatrendeihin vastaamisesta. International Van of the Year -palkinnon pääkriteeri on ajoneuvojen panos tehokkuuden, turvallisuuden, kestävyyden ja ympäristöstandardien kehittämisessä koko kevyiden hyötyajoneuvojen segmentissä, International Van of the Year -tuomariston puheenjohtaja Jarlath Sweeney toteaa.

Uutta Kangoota ja Citania arvioidessaan tuomaristo kuuli ranskalaisten ja saksalaisten autoyhtiöiden monivuotisesta yhteistyöprojektista, jossa kumpikin merkki on tuonut yhteiseen kehitysohjelmaan oman DNA:nsa ja sitä myötä ainutlaatuisia piirteitä. Lopputuloksena on kaksi tunnusomaisilla piirteillä varustettua ajoneuvoa. Esimerkkeinä Renault Kangoo Vanin Open Sesame -sivuoviominaisuus ja Mercedes-Benzin MBUX-multimediajärjestelmä ja muut turvallisuusavustimet Citanissa.

Mercedes-Benz Vansin johtaja Marcus Breitschwerdt iloitsi Mercedes-Benz Citanin saadessa International Van of the Year 2022 -palkinnon.

- Citan on kehitetty ammattilaisten toimesta ammattilaisia varten ja se täydentää täydellisesti nykyistä Mercedes-Benzin pakettiautomallistoa. Pakettiautomalli ja Tourer tarjoavat molemmat asiakkaillemme laajan valikoiman käyttömahdollisuuksia ja korkean asteen käytettävyyttä - yhdistettynä tasokkaaseen ajomukavuuteen ja tunnustettuihin Mercedes-Benzin turvastandardeihin, Breitschwerdt toteaa.

Renault Groupin kevyiden hyötyajoneuvojen yksiköstä vastaavan Mark Sutcliffen mukaan International Van of the Year 2022 -palkinto on suuri ylpeyden aihe kehitystyössä mukana olleille.

- Se palkitsee heidän ponnistelunsa korkeimpien laatustandardien mukaisen pakettiauton suunnittelussa ja valmistuksessa, jonka ainutlaatuiset innovaatiot on suunniteltu parantamaan asiakkaidemme jokapäiväistä elämää. Tämä arvostettu palkinto on viimeisin tunnustus Renaultin kevyiden hyötyajoneuvojen alalla tekemästä työstä, jota on jatkunut jo yli 120 vuotta, Sutcliffe toteaa.

Mercedes-Benz on voittanut International Van of the Year -palkinnon aiemmin vuosina 1995, 1997 ja 2005. Renault on taas ollut menestyksekäs vuosina 1998, 2002 ja 2012.