Scania Super – Koeajokiertue

 

International Truck of the Year 2023 -palkinto meni tänä vuonna DAF:n uuden sukupolven XD-sarjalle. DAF Trucksin toimitusjohtaja Harald Seidel vastaanotti kuljetusalan arvostetuimman palkinnon 19.9 IAA Transportation -messuilla järjestetyssä palkintotilaisuudessa Saksan Hannoverissa. 

XD-sarja vasta julkistettiin IAA-messuilla. Sarjaan kuuluu valikoima sähköisiäkin malleja, joiden toimintamatka on jopa 500 kilometriä yhdellä latauksella.

Euroopan 24:ää suurinta kuorma-autoalan lehteä edustava 24:stä hyötyajoneuvoihin erikoistuneesta kirjoittajasta ja toimittajasta koostuva tuomaristo valitsi uuden sukupolven DAF XD -sarjan International Truck of the Year 2023 -palkinnon saajaksi.

International Truck of the Year -palkinnon (IToY) sääntöjen mukaan vuosittainen palkinto annetaan kuorma-autolle, joka on otettu käyttöön kuluneen vuoden aikana, ja joka on merkittävimmin edistänyt maantiekuljetusten tehokkuutta.

Arviointi perustuu useisiin tiukkoihin kriteereihin, joihin kuuluvat muun muassa teknologinen innovaatio, mukavuus, turvallisuus, ajettavuus, polttoainetalous, ympäristöjalanjälki ja kokonaiskäyttökustannukset (TCO).

International Truck of the Year -tuomariston puheenjohtaja Gianenrico Griffini tiivisti tuomariston päätöksen.

– Uuden XD-sarjan myötä DAF on tuonut markkinoille huippuluokan jakeluauton, joka on luokkansa uusi suunnannäyttäjä. Kuorma-automallisto parantaa merkittävästi suoraa ja epäsuoraa näkyvyyttä ja näin ollen turvallisuutta, joka on jakeluautoissa avainasemassa. Lisäksi ajoneuvon tehokkuus ja ajomukavuus asettavat segmentille uudet standardit.

Griffini painottaa, että IToY-tuomaristo arvostaa ajoasentoa ja suuren kaarevan tuulilasin, matalareunaisten sivuikkunoiden ja lisävarusteena saatavilla olevan reunakiveyksen näyttävän ikkunan tarjoamaa kattavaa tehostettua näkyvyyttä.