MAN - Vaihtoautot

 MAN Truck & Bus SE:n hallintoneuvosto on jatkanut Inka Koljosen sopimusta talous-, IT- ja lakiasiain johtokunnan jäsenenä viidellä vuodella vuoteen 2030 saakka 1.2.2025 alkaen.

"Viimeisen kahden vuoden aikana Inka Koljonen on ollut avainroolissa MAN:n rakenneuudistuksen loppuun saattamisessa ja onnistuneesti yrityksen käänteen muokkaamisessa. Hän on loistava lisä sekä MAN:n johtokuntaan että TRATON-konserniin", sanoo hallituksen puheenjohtaja Christian Levin, MAN Truck & Bus SE:n hallintoneuvoston jäsen ja TRATON GROUPin johtokunnan puheenjohtaja. "Odotamme erittäin innolla työskentelyn jatkamista hänen kanssaan."

MAN Truck & Bus SE:n johtokunnan puheenjohtaja Alexander Vlaskamp lisäsi: "Inka Koljonen on arvokas lisä johtokuntaamme. Hänen välittömällä toimintaohjelmallaan Ukrainan sodan alkaessa oli keskeinen rooli tappioiden merkittävässä vähentämisessä, kun kuorma-autojemme tuotanto pysähtyi kuudeksi viikoksi. Hänellä on tärkeä rooli MAN:n meneillään olevassa muutoksessa. Haluan kiittää häntä ja hänen tiimiään heidän tähänastisista saavutuksistaan ​​ja odotan innolla työskentelyä hänen kanssaan tulevaisuudessa."

Inka Koljonen on toiminut MAN Truck & Bus SE:n talous-, IT- ja lakiasiain johtokunnan jäsenenä helmikuusta 2022 lähtien. Sitä ennen hän työskenteli hyötyajoneuvojen toimittajalla SAF Hollandilla, jossa hänen tehtäviinsä johtokunnassa kuuluivat kirjanpito & valvonta, rahoitus ja Treasury, IT ja lakiasiat. Sitä ennen hän toimi muun muassa Clariant AG:n liiketoimintayksikön talousjohtajana ja Siemens Russian talousjohtajana sekä johtotehtävissä MTU Aero Engines AG:ssa.

Inka Koljonen on Suomen kansalainen, kauppatieteiden kandidaatti LMU:sta Münchenistä ja puhuu äidinkielensä lisäksi sujuvasti saksaa ja viittä muuta kieltä.