MAN - Vaihtoautot

Hyundai on ennakkoesitellyt Soulissa uuden sukupolven polttokennoautonsa lähes tuotantovalmiin version, ennen ensi vuoden alussa tapahtuvaa virallista julkistusta. Tapahtumassa nähty uuden sukupolven SUV-malli antaa ennakkonäkymän Hyundain seuraavaan kaupalliseen vetykäyttöiseen automalliin, jossa hyödynnetään yhtiön neljännen sukupolven polttokennoteknologiaa.

Uusi polttokennomalli kehitettiin neljästä lähtökohdasta, jotka painottuvat polttokennojärjestelmän tehokkuuteen, suoritusarvoihin, kestävyyteen ja säiliön energiatiheyteen. Parantamalla polttokennon suorituskykyä, vähentämällä vedyn kulutusta ja optimoimalla tärkeimmät komponentit auton tehokkuus on kehittynyt huomattavasti verrattuna edeltäjäänsä ix35 Fuel Cell –malliin. Uuden SUV:n polttokennon tehokkuustaso on 60 %. Järjestelmän paremman energiatehokkuuden ansiosta uuden mallin toimintasäteen tavoitteena on yli 800 km yhdellä latauksella (NEDC-normin mukaisesti).

Uuden mallin suurin teho (163 hv) on noussut 20 % edeltäjään verrattuna. Polttokennokäyttöisen SUV:n kylmäkäynnistysominaisuudet ovat myös parantuneet, ja pakkaseen liittyvät käynnistysongelmat on ratkaistu. Auto on suunniteltu käynnistymään jopa -30 asteen pakkasessa lisäämällä kennostoon Hyundain itsekehittämiä avainkomponentteja. Kehittyneet komponentit, kuten MEA (kalvoelektrodikokoonpano) ja bipolaarilevyt, parantavat uuden auton ominaisuuksia ja auttavat Hyundaita alentamaan sarjatuotantokustannuksia.

Hyödyntämällä erittäin kestävää katalyyttitekniikkaa uusi vetykäyttöinen SUV on käyttöiältään edeltäjäänsäkin parempi. Uuden sukupolven vetykäyttöisessä autossa on merkittäviä parannuksia vetysäiliön energiatiheydessä. Säiliöpaketissa on nyt kolme samankokoista säiliötä kahden erikokoisen sijasta.