MAN - Vaihtoautot

V-Trafic on julkaissut navigaattoreihin ja mobiililaitteisiin soveltuvan aktiivisen hirvivaroitusjärjestelmän. Kohonneen hirvikolaririskin aikana järjestelmä antaa autoilijan navigaattoriin tai mobiililaitesovellukseen varoituksen, joka kiinnittää kuljettajan huomion laskemaan tilannenopeutta ja tarkkailemaan teiden reunoja. Varoitukset kestävät tilannekohtaisesti 15 minuutista useaan tuntiin.

Aktiivisessa hirvivaroitusjärjestelmässä pystytään hyödyntämään myös metsästäjien lähettämiä reaaliaikaisia tietoja hirvien liikkeistä. Tätä ominaisuutta testataan tulevan syksyn ja talven aikana, jolloin metsästäjät lähettävät käyttämänsä Tracker-ohjelman kautta havaintojaan hirvien liikkeistä hirvivaroitusjärjestelmään, mistä se ohjataan edelleen autoilijoiden navigaattoreihin ja sovelluksiin. Tracker-ohjelma on V-Traficin tiedotteen mukaan käytössä kymmenillä tuhansilla metsästäjillä Suomessa, joten tietoa hirvien liikkeistä on mahdollista saada erittäin kattavasti.

V-Trafficin reaaliaikainen liikennetieto hirvivaroituksineen on vakiona noin joka neljännessä uuden auton navigointilaitteessa Suomessa: Audi, Lexus, Mercedes-Benz, Opel, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen ja Volvo. Palvelu on saatavilla myös Garminin navigaattoreissa sekä ilmaisissa V-Traffic -älypuhelinsovelluksissa.

Järjestelmä laajenee ensi vuonna myös Ruotsiin.