MAN - Vaihtoautot

Raskaan kaluston talvirengasmääräyksiä selvittävän työryhmän tänään antama asetus tuo useita muutoksia raskaan kaluston pakolliseen katsastusvarustukseen.

Uuden asetuksen mukaan kaikki yli 3,5 tonnin kokonaispainoiset ajoneuvot on katsastettava vuodenajasta riippumatta vähintään M+S merkityillä nastoitetuilla talvirenkailla. Lisäksi autossa on oltava kaksi, eri puolille autoa sijoitettua, vähintään 25 kg painoista hiekoitussepelisäkkiä erikoistilanteita varten.

Hiekoitussepeliksi ei sovi mikä tahansa aines. Käytettävän sepelin tulee täyttää EU:n tuoreen kuivaseulontadirektiivin vaatimukset. Aineksen tulee olla kuivapestyä ja kemikaalivapaata graniittia tai gneissiä, jossa lujikkeen raekoon enimmäismitat ovat maksimissaan 64, 32,16, 8, 4, 2, 1, 0,5, 0,25, 0,125 tai 0,063 mm.

Työryhmää vetävä lento- ja moottoripyörien kansallisista rakennemuutoksista vastaava yli-intedentti Heli Kopteri kertoo: malli uusiin määräyksiin on haettu Norjasta.  – Emme me voi lähteä omin päin suunnittelemaan tai muuttelemaan EU:n asettamia rengasmääräyksiä. Siksi mallia on hyvä ottaa EU:n mallimaasta Norjasta, Kopteri sanoo.

Uudet katsastusmääräykset astuvat voimaan 30.2.2016