Scania-syystalkoot

 

Rengasvalmistaja Hankook on palkittu yhdeksi finalisteista auto- ja kuljetusluokassa konseptirenkaidensa Hexonic ja HLS-23 ansiosta saaden palkintosijan 1 600 lähetetyn luovan muotoiluidean joukosta. Hankook on nyt saanut kolme maailman huippumuotoilupalkintoa tänä vuonna: iF Design Award 2019, Red Dot Design Award 2019 ja viimeisimmän IDEA Awards 2019 -kilpailussa. Hankook palkittiin Hexonic- ja HLS-23-konseptirenkaistaan.

Hexonic on täysin itsenäisille car-sharing-ajoneuvoille tarkoitettu rengas, joka takaa paremman ajomukavuuden. Sisäänrakennetut lukulaitteet analysoivat tietä reaaliaikaisesti käyttämällä seitsemää erillistä anturia rengasprofiilissa. Olosuhteet, kuten pito, lämpötila ja tienpinta selvitetään ja renkaan kulutuspinnat mukautetaan vastaavasti. HLS-23 kehitettiin automatisoituja logistiikkajärjestelmiä varten ja renkaissa käytetään antureita valvomaan niiden sijaintia ajoneuvojen välillä ja ylläpitämään tasaisen välimatkan. Lisäksi rengas takaa luotettavan ajosuorituksen ja siten edistää ongelmatonta automaattista tavarantoimitusta.

Helmikuussa Hankook tuli ensimmäiseksi ammattimainen konsepti- ja tuoteluokissa ”iF Design Awards 2019” -kilpailussa. Kolme voittavaa rengasta olivat Hexonic ja HLS-23 sekä Kinergy 4S 2, Hankookin ympärivuotiset henkilöauton renkaat. Konseptirenkaat Hexonic ja HLS-23 suunniteltiin yhdessä London Royal College of Art (RCA) -yliopiston opiskelijoiden kanssa ”Muotoiluinnovaatio” -tutkimus ja kehitysprojektin yhteydessä, ja ne on esitelty jo useilla kansainvälisillä messuilla. Lisäksi yritys kruunattiin voittajaksi maaliskuussa tuotemuotoiluluokassa Red Dot Awards 2019 -kilpailussa uuden todella suorituskykyisen Ventus S1 evo 3 -lippulaivarenkaansa ansiosta.