MAN - Vaihtoautot

Liettuan johtava tiekuljetusyritys Girteka laajentaa intermodaalista toimintaansa ja operoi yhdessä multimodaalihuolitsijan Samskipin kanssa rautatieyhteyttä Ruotsista Saksaan.

Yhtiön mukaan uusi kumppanuus auttaa tekemään Skandinavian ja Saksan välisestä liikenteestä kokonaisuudessaan ympäristöystävällisempää.

Päivittäin Ruotsista Duisburgiin

Alankomaissa pääkonttoriaan pitävän Samskipin ja Girtekan intermodaalikuljetukset ovat jo alkaneet ja niitä suoritetaan päivittäin Nassjön ja Duisburgin välillä. Toistaiseksi pääosin maantieliikenteeseen keskittynyt Girteka näkee yhteistyön osana suurempaa uusien liiketoiminta-alueiden tutkimusprojektia. Kuljettajapulan ongelmaan tulisi myös puuttua vähentämällä merkittävästi kuorma-autojen matka-aikoja yhdistämällä maantie- ja rautatiereittejä.

Päästöjen vähentäminen tavoitteena

Girteka on myös kehunut kuorma-autoliikenteessä jo usean vuoden ajan, että sillä on yksi nykyaikaisimmista ja vähäpäästöisimmistä kalustoista koko itäisessä Keski-Euroopassa. Myös sähköautojen käyttö on tarkoitus ottaa käyttöön asteittain. Girteka on kasvanut erittäin dynaamisesti viimeisen vuosikymmenen aikana. Yhtiön omien tietojen mukaan liikenteessä oli tällä hetkellä yli 10 000 kuorma-autoa vuosittain.