MAN - Vaihtoautot

Kahdenkymmenenkolmen vuoden aikana Ford Transit on voittanut viisi kertaa International Van of the Year -palkinnon (IVOTY), mikä on Euroopan kevyiden hyötyajoneuvojen alan arvostetuin kunnianosoitus. Ford Pron uusi Transit Custom on IVOTY-palkinnon saaja vuodelle 2024.

IVOTY 2024 -vaaleissa tuomaristo, joka koostui 24 jäsenestä johtavista hyötyajoneuvojulkaisuista eri puolilla Eurooppaa, antoi uusimmille Ford Transit Customille huippuarvosanat ennen palkintokorokkeelle yltäneitä uutta Iveco eDailya ja Renault Trafic E-Techiä.

Muita finalisteja olivat HYVIA Master E-Tech H2, Mercedes-Benz eCitan ja Opel Vivaro-e Hydrogen, jotka osoittavat nykyään saatavilla olevien voimansiirtojen monipuolisuutta ja valikoimaa kevyiden hyötyajoneuvojen alalla.

"Kuten mainittiin, tämä on viides kerta, kun Ford Transit on voittanut IVOTY-palkinnon. Ensin vuosina 2001 ja 2007 tuolloin kattavalla mallilla, ja pian uuden sukupolven, erillisen, yhden tonnin version lanseerauksen jälkeen Transit Custom varmisti tittelin vuonna 2013 ja uudelleen vuonna 2020 ja nyt vuonna 2024. Merkittävä saavutus ja onnittelut kaikille mukana olleille”, sanoi Jarlath Sweeney, IVOTY:n puheenjohtaja.

Ford Pro Europen pääjohtaja Hans Schep kommentoi ennen IVOTY 2024 -palkintojen esittelyä Solutrans 2023 -näyttelyssä EurExpossa Lyonissa Ranskassa: "Olemme erittäin ylpeitä siitä, että IVOTY-raati on myöntänyt tämän arvostetun palkinnon täysin uudelle Transit Customille, joka on eurooppalaisten asiakkaiden johtava valinta yhden tonnin pakettiautoissa. Palkitun dieselin ohella asiakkailla on pian valittavana myös sähkö- ja PHEV-versiot. Jokainen malli on täynnä innovaatioita ja huippunopeaa liitettävyyttä Ford Pron käytettävyys-, lataus- ja tuottavuusohjelmistoekosysteemiin, mikä auttaa asiakkaidemme yrityksiä menestymään."