MAN - Vaihtoautot

Ford julkaisi vuoden 2024 hinnat täysin uudelle täyssähköiselle E-Transit Custom -mallistolle. Sähköinen E-Transit Custom on uuden Transit Custom -malliston kärkituote ja se on myynnissä kaikkialla Euroopassa.

Suomessa E-Transit Customin hinnat alkavat 55 740 eurosta. Sähköisen malliston tuotanto alkaa keväällä 2024 ja ensimmäiset autot toimitetaan Suomeen kesän aikana. Samalla aikataululla käynnistyy myös Transit Custom ladattavan hybridin (PHEV) tuotanto.

”Nyt julkaistujen täyssähkömallien hintojen myötä koko laaja Transit Custom -mallisto on tilattavissa. E-Transit Custom -mallisto tulee markkinoille mielenkiintoiseen ajankohtaan, sillä tonniluokan sähköautojen myynti on tuplaantunut 2023 ja nopea kasvu jatkuu myös ensi vuonna”, iloitsee Reima Sievänen, myyntijohtaja Ford Pro Suomi.

E-Transit Custom on erinomainen vaihtoehto yrittäjille ja kaiken kokoisille yrityksille. Mallissa on digitaalisuutta ja innovatiivisia uusia ratkaisuja, joiden ansiosta auton käyttökokemus on omaa luokkaansa. Näihin kuuluvat muun muassa työtä helpottava ja aikaa säästävä Delivery Assist -järjestelmä, Mobile Office -paketti taittuvalla ohjauspyörällä ja auton ominaisuuksia ajan myötä parantavat langattomat Ford Power-Up -päivitykset.

Integroidut ratkaisut helpottavat sähköistymistä

Transit Custom on täysin integroitu Ford Pron yhdistettyyn lataus-, ohjelmisto- ja huoltoekosysteemiin, minkä ansiosta yritykset voivat alentaa omistuskustannuksia ja työskennellä tehokkaammin ja optimoida ajoneuvojensa tuottavuus. Yritysten on myös helpompi siirtyä täyssähköisten autojen käyttöön, kun tarvittavat palvelut voi hankkia yhdeltä toimittajalta.

E-Transit Customin huoltoväli on kaksi vuotta ilman kilometrirajoitusta. Ford Pron arvioiden mukaan E-Transit Customin käyttökustannukset ovat pienemmät kuin vastaavassa dieselmallissa, sillä mallin huoltokustannukset voivat olla jopa 40 prosenttia pienemmät vastaavaan polttomoottorimalliin verrattuna. 4

Ford Pro -mobiilisovelluksen3 ja auton yhteysominaisuuksien avulla asiakkaat voivat seurata E-Transit Customin sijaintia, tehokkuutta ja kuntoa reaaliaikaisten tietojen avulla. Liitettävyys mahdollistaa lisäksi useita helppokäyttöisiä toimintoja, kuten:

- Tieto latauksen tilanteesta, lataustasosta ja jäljellä olevasta toimintamatkasta
- Mukautettavat matalan lataustason hälytysrajat
- Akun ja ohjaamon lämpötilan esisäätö

Innovatiiset ratkaisut helpottavat työskentelyä

E-Transit Customin innovatiivisia käyttökokemuksia ja digitaalisia ominaisuuksia ovat muun muassa Mobile Office -varustepakettiin kuuluva uusi kallistettava ohjauspyörä ja tavarantoimituksissa aikaa säästävä Delivery Assist -toiminto 6 (saatavana lokakuusta 2024). Vakiovarusteinen 5G-modeemi 7tarjoaa huippunopeat yhteydet liikkeellä ollessa ja mahdollistaa Ford Power-Up -etäpäivitykset yli 30 ajoneuvomoduulille, mikä auttaa parantamaan suorituskykyä ilman huoltokäyntejä. Ford Pron Upfit Integration -järjestelmämahdollistaa jälkikäteen asennettujen laitteiden liittämisen ajoneuvon sähköjärjestelmään ja myös niiden käyttämisen mallin 13 tuuman kosketusnäytön kautta. E-Transit Customissa on Fordin SYNC 4 -tietoviihdejärjestelmä.

E-Transit Customissa on 65 kWh akku (käytettävissä oleva energia) ja jopa 327 km 1,2 toimintamatka. Toimintamatka on noin neljä kertaa pidempi kuin tonniluokan pakettiauton kuljettajan päivittäinen kilometrimäärä on Ford Pron asiakastietojen mukaan. Edistyksellinen sähköinen voimansiirto tarjoaa erinomaiset ominaisuudet yrityskäyttäjille:

- 100 kW tai 160 kW tehoinen moottori ja luokkansa johtava 415 Nm vääntö
- Luokkansa paras vetokyky jopa 2 300 kg 10
- Vakiona oleva lämpöpumpputeknologia takaa optimaalisen toimintamatkan.
- Jarrutusenergian talteenotto ja mahdollisuus yhden polkimen ajoon
- 125 kW DC pikalataus, latausnopeus 10 prosentin lataustasosta 80 prosenttiin alle 32 minuutissa 9
- Valinnaisvarusteena saatava Pro Power Onboard antaa virtaa jopa 2,3 kW ohjaamossa ja tavaratilassa olevien pistorasioiden kautta muun muassa työkaluille ja valoille.

Kaikkien aikojen laajimmasta Transit Custom -mallistosta vaihtoehto jokaiseen tarpeeseen

Koko täysi uusi Transit Custom 2024 -mallisto on nyt tilattavissa ja se sisältää täyssähkömallien lisäksi kattavan valikoiman erilaisia voimansiirtovaihtoehtoja myös asiakkaille, jotka eivät ole valmiita siirtymään täysin sähköiseen kalustoon:

- Laaja dieselmallisto 2
- Ladattava hybridi (PHEV), jossa on 2,5 litran Atkinson bensiinimoottori, maksimiteho 232 hv ja 11,8 kWh akku (käytettävissä oleva energia). Sähköinen toimintamatka jopa 54 kilometriä 1
- Älykäs nelivetojärjestelmä
- Uusi kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto

Uusi Transit Custom on rakennettu täysin uuden ajoneuvoarkkitehtuurin ympärille. Mallin tavaratilan lattiakorkeus on matalampi, kokonaiskorkeus alle kaksi metriä ja sen itsenäinen takajousitus parantaa ajodynamiikkaa merkittävästi. Mallistoon kuuluvat muun muassa:

- Pakettiauto: kuormatilavuus 5,8–9,0 m3, kantavuus jopa 1100 kg, 10 lastauspituus jopa 3450 mm
- Pitkäohjaamopakettiauto ja Kombi -mallit saatavana myös L1- ja L2-variantteina
- Luokassaan ainutlaatuinen MultiCab kuljettaa jopa viisi matkustajaa täyspitkän kuorman kuljettamiseen suunnitellussa L-muotoisessa laipiossa toisen rivin istuinten vieressä.

Viitteet

1 WLTP-päästömittauksessa ilmoitettava polttoaineen/energian kulutus, CO2-päästöt ja sähkökäyttöinen toimintasäde määritellään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EU) 2017/1151 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä.

2 Maailmanlaajuisen testausmenettelyn WLTP:n mukainen toimintamatka jopa 327 km on mahdollista saavuttaa täyteen ladatulla akulla – riippuen kyseessä olevasta mallista ja akusta. Todellinen toimintamatka voi vaihdella ja siihen vaikuttavat monet tekijät, kuten esimerkiksi sääolosuhteet, ajotapa, reittiprofiili, ajoneuvonkunto sekä litiumioniakun ikä ja kunto. Ford Transit Custom Ladattava hybridi (PHEV) CO2-päästöt 35-45 g/km, polttoaineen kulutus 1,6-2,0 l/100 km ja sähköinen toimintamatka 48-66 km (WLTP) Ford Transit Custom dieselmallit CO2-päästöt 178-296 g/km, polttoaineen kulutus 6,8-11,3 l/100 km (WLTP)

3 Tietyissä älypuhelimissa toimiva FordPass Pro -mobiilisovellus on ladattavissa sovelluskaupoista maksutta. Käytöstä saattaa muodostua viesti- ja datamaksuja.

4 Perustuu 3 vuoden tai 180 000 kilometrin jaksoon. Täyssähköpakettiauton ja vastaavan dieselmallin vertailussa on huomioitu määräaikaishuollot sekä muut huoltokäynnit.

5 Keskity aina ajamiseen. Älä käytä älylaitteita kädessäsi ajon aikana. Käytä ääniohjattuja järjestelmiä, jos mahdollista. Jotkin ominaisuudet voivat olla lukittuina ajoneuvon vaihteen ollessa päällä. Kaikki ominaisuudet eivät ole yhteensopivia kaikkien puhelimien kanssa.

6 Kuljettajaa avustavat teknologiat ovat lisäominaisuuksia. Kuljettajalla on vastuu liikenteen huomioimisesta, tilannearvioinnista ja ajoneuvon hallinnasta.

7 Etäominaisuuksia varten tarvitaan FordPass Connect -modeemi, FordPass-sovellus ja ilmainen Connected Service (katso lisätietoja FordPassin ehdoista). Yhdistetyt palvelut ja ominaisuudet riippuvat yhteensopivan verkon saatavuudesta. Kehittyvät tekniikat/matkapuhelinverkot/ajoneuvon ominaisuudet voivat rajoittaa toimintoja ja estää yhdistettyjen ominaisuuksien toiminnan. Yhdistetty palvelu ei sisällä Wi-Fi-hotspotia.

8 Maksimivetopaino vaihtelee ja siihen vaikuttavat kuorma, auton malli, lisävarusteet ja matkustajamäärä

9 Latausaika perustuu valmistajan tietokonepohjaisiin simulointeihin. Latausteho pienenee akun saavuttaessa täyden kapasiteetin. Tulos voi vaihdella latauksen ajankohdan ja akun lataustason mukaan.

10 Maksimikantavuus vaihtelee ja perustuu auton varusteisiin ja malliin. Kyseisen ajoneuvon kantavuus on merkitty ovenpielessä olevassa tarrassa. Kuorma- ja lastauskapasiteetti vaihtelevat painon ja painonjakauman mukaan.