SuperMax – Valmiina töihin!

Ford tuo USA:ssa 2021 nykyiset off-road mallit markkinoille Bronco-merkkisinä sekä kaksi- että neliovisina. Kompakti Bronco SUV-Sport on painotetusti perheajokki ja lähinnä tarkoitettu asvalttiteille. Kaikki kolme AWD-mallia eivät kanna Fordin soikiomerkkiä keulalla vaan Mustang-logoa muistuttavaa villihevosta kuvaavaa merkkiä.

Bronco perusmalli on perinteinen maastokulkukelpoinen menijä kilpailuun Jeep Wranglerin ja Land Rover Defenderin kanssa. Esikuvana on 60-luvun väkivajva perus-Bronco, jota valmistettiin aina vuoteen 1996 saakka.

Broncot tulevat vaihtoehtoisesti lyhyellä tai pitkällä akselivälillä ja kahdella AWD-vaihtoehdolla rankimpaan ja helpompaan maastoon. Terrain-Management-System antaa mahdollisuuden valita etenemistä erilaisilla alustoilla kuten esimerkiksi hiekassa ja kivikossa. Etupyörillä on erillisjousitus, takapyörillä jäykkä taka-akseli. Maavara on 30 sm ja vesivara jopa 85 sm. Tarjolla on myös 35 tuuman  Wild Track rengastus. Oma erikoisuutensa on erikseen kytkettävä semi-aktiivinen hydraulinen ajonvakaaja.

Moottoreiksi tarjotaan 2,3 litran 274 hv:n nelisylinteristä bensamoottoria tai 2,7 litran 314 hv:n V6:ta. Valittavana on myös 10-vaihteinen automaatti tai 7-vaihteinen käsivalintainen.

Tarjolla off-road malleihin on myös kiinteä tai irroitettava katto ja ovet. Nelioviseen, jolla on myös erillinen tavaratila, saa pehmeän tai hard-top katon

Bronco Sport, ympäriinsä erillisjousituksella, tulee 1,5 litran 184 hv:n bensakoneella tai 2,0 litran 248 hv:n koneella. Vakiona on 8-vaihteinen automaatti.

(Vogel)