MAN - Vaihtoautot

Fintrafficin tieliikennekeskuksen joulunajan liikenne-ennusteiden mukaan menoliikenne alkaa pääteillämme näkyä jo perjantaina 22.12, jolloin liikenne lähtee vilkastumaan iltapäivällä. Ennen matkaan lähtöä reaaliaikainen liikennetilanne, ajokeli, ruuhkatiedot, tietyöt ja mahdolliset liikenteen häiriöt kannattaa tarkistaa Fintraffic Mobiili -sovelluksesta.

Vilkkainta menoliikenteessä on aatonaattona lauantaina 23.12, ja liikenteen huipputunnit ajoittuvat klo 10–16 väliselle ajalle, pohjoisessa liikenne jatkuu vilkkaana myöhempäänkin. Liikenne on vilkkainta valtatiellä 3 välillä Helsinki–Tampere ja valtatiellä 4 välillä Helsinki–Heinola.

”Ruuhkatilanteen kehittymistä voi seurata ennen liikkeelle lähtöä tai pysähdyksissä ollessa kätevästi Fintraffic Mobiili -sovelluksesta. Sovelluksen tiedot perustuvat reaaliaikaiseen liikenteenohjausdataan. Fintraffic Mobiili on varmasti hyödyllinen apuri kaikille joululiikenteeseen lähtijöille ja myös esimerkiksi niille, jotka odottavat sukulaisia saapuviksi junalla”, kertoo Fintrafficin digipalveluista vastaava Antti Haarala

Sovelluksesta löytyvät myös tiedot sähköautojen latauspisteistä ja kaasuautojen tankkausasemista. Eri paikkakuntien kelitilannetta voi silmäillä yli 800 kelikameran joukosta. Käyttäjille lähetetään myös reaaliaikaisia ilmoituksia liikenteen häiriöistä ja onnettomuuksista, jotka tapahtuvat heidän lähialueellaan - myös tien päällä ollessa.

Sovelluksessa on myös palaute-ominaisuus, jonka kautta käyttäjät voivat lähettää palautetta teiden kunnosta ja esimerkiksi talvikunnossapidosta. Tämä palaute välittyy suoraan tieliikenteen asiakaspalveluun ja tieliikenteen kunnosta vastaaville urakoitsijoille

Fintraffic Mobiilin junaliikenneosiosta löytyvät kaikkien Suomen juna-asemien live-aikataulut sekä ajantasaiset tiedot yksittäisten junien kulusta. Sovelluksesta voi myös tilata ilmoituksiavaikkapa tiettyyn junareittiin liittyvistä myöhästymisistä tai muista häiriöistä.

Fintraffic Mobiili on ladattavissa ilmaiseksi iOS- että Android-sovelluskaupoista. 
 
iOS: https://apps.apple.com/fi/app/fintraffic-mobiili/id6443469109

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.fintraffic.fintraffic_mobiili

Lisää tietoa osoitteesta fintraffic.fi/fi/mobiili 

Myös nämä Fintrafficin palvelut voivat helpottaa joulustressiä

Liikennetilanne-palvelussa voit suunnitella oman ajoreittisi hyvissä ajoin kotisohvalta. Voit tarkastella reittiäsi etukäteen vaikkapa kätevästi karttanäkymässä, jossa valittavissasi on kymmenittäin eri vaihtoehtoja aina tiesäätiedoista, liikennemääriin ja maanteiden kunnossapitoon. Tieliikenteen liikennetiedon lisäksi palvelusta löytyy tietoa junien kulkemisesta sekä lentoasemien saapumis- ja lähtöajoista.

Olemme myös luoneet käteviä koontinäkymiä yleisimmille ajoreiteille. Koontinäkymät näyttävät tietyn alueen tai ajovälin kamerat, tiesään sekä liikennetiedotteet. Voit tarkastella valmiita näkymiä tai luoda oman koontinäkymäsi.

Junalähdöt-palvelussa näet junien lähtö- ja saapumisajat kaikilta Suomen henkilöliikenneasemilta. Tiedot pohjautuvat junien reaaliaikaisiin kulkutietoihin ja aikataulut päivittyvät jatkuvasti. Voit hakea tietoja joko aseman/kaupungin tai junan nimellä.

Valtakunnallinen reittiopas tietää kaikki julkisten kulkuneuvojen aikataulut ja reitit. Syötä vain lähtöpaikka ja määränpää, ja palvelu selvittää sinulle aikataulut ja vuorot, joilla pääset perille. Palvelu sisältää sekä lähi- että kaukoliikenteen aikataulut ja vuorot. Mukana ovat bussit, raitiotiet, metrot, junat, sekä lautta- ja lentoyhteydet. Mikäli matkustat Viroon, voit suunnitella reitin sinne asti. 

Palauteväylä-palvelussa voit antaa palautetta maanteihin, rataverkkoon ja vesiväyliin liittyen. Voit myös seurata alueesi palautteita.

Lue lisää joulun menoliikenteestä: https://www.fintraffic.fi/fi/uutiset/vinkit-sujuvaan-joululiikenteeseen-autoilija-kertaa-nama-asiat-ennen-matkalle-lahtoa>