MAN - Vaihtoautot

Yksityisten matkustajien lukumäärä kasvoi Finnlinesin laivoilla 17 prosenttia vuonna 2023 edellisvuoteen verrattuna. Finnlines myös nosti matkustajapalvelunsa aivan uudelle tasolle, kun ensimmäinen kahdesta uudesta Superstar-luokan rahti-matkustajalaivasta (ro-pax), Finnsirius, aloitti liikenteen manner-Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä syyskuun 2023 puolivälissä.

Matkustajien määrä kasvoi merkittävästi Finnlinesin laivoilla vuonna 2023, kaikkiaan matkustajia – mukaan lukien rekkakuljettajat ja yksityiset matkustajat – oli 695 000, kasvua 7 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Vapaa-ajan matkustus kasvoi yli 17 prosenttia. Eniten kasvua oli manner-Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välisellä reitillä, 49 prosenttia ja toiseksi eniten Suomen ja Saksan välillä, 11 prosenttia.

Uudet laivat Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä

Finnlinesin matkustajaliikenne siirtyi uuteen aikakauteen syyskuussa 2023, kun uusi ropax-alus, Finnsirius, debytoi Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä. Finnsirius on Finnlinesin ekotehokas lippulaiva, joka on suunniteltu erityisesti Suomen ja Ruotsin väliseen nopeatempoiseen liikenteeseen.

Sisarlaiva Finncanopus matkaa kohti Eurooppaa

Finnsiriuksen sisaralus Finncanopus valmistui joulukuussa ja on nyt matkalla Eurooppaan. Alun perin aluksen oli tarkoitus kulkea Suezin kanavan kautta, mutta turvallisuussyistä Finncanopus kiertää nyt Hyväntoivonniemen kautta.