MAN - Vaihtoautot

Fiat iskee pienten tavara-autojen markkinoille 14 990 euron hintapyynnillään

Fiat Professional ilmoittaa tuovansa Fiorino kevytpakettiauton takaisin Suomen markkinoille. 

Kevyen malliuudistuksen läpikäynyttä 2,5 m3 tavaratilalla ja noin 600 kg kantavuuden tarjoavaa Fiorinoa tullaan tarjoamaan kahdella eri tehoisella 1.3 -litraisella turbodiesel-moottorilla, joko 80 tai 95 hevosvoimaisena.

Uudessa mallissa on edellisestä Fiorino-mallista tuttuja ominaisuuksia kuten Start & Stop -järjestelmä, ”älykäs” laturi sekä säätyvätilavuuksinen polttoainepumppu.
Robotisoidulla Comfort-Matic -vaihteistolla Fiorinon polttoaineenkulutuksen luvataan olevan vain 3.8 litraa 100 kilometrillä ja hiilidioksidipäästöt 100 grammaa per kilometri.

Valmistajan mukaan uudessa Fiorinossa on yhtä kattava turvavarustelu kuin edeltäjässään: ABS-jarrut, joissa sähköinen jarruvoiman jako (EBD), ajonvakautusjärjestelmä ja luistonesto (ESC), HBA, joka lisää jarruvoimaa hätätilanteissa ja mäkilähtöavustin eli Hill Holder. Lisävarusteena kerrotaan olevan saatavissa mm. pysäköintitutka sekä etumatkustajan turvatyyny.

Ensimmäisten uusien Fiorinojen kerrotaan olevan jälleenmyyjillä kesäkuusta alkaen. Hintapyynnit alkavat perusmallin noin 15 000 eurosta. Sillä hinnalla Fiat Fiorino on Suomen edullisin dieselpakettiauto.