MAN - Vaihtoautot

Solaris on saanut sopimuksen 130 vetykäyttöisen Urbino 12 -bussin toimittamisesta Bolognan kaupungin julkisen liikenteen operaattorille TPER:lle. Tämä on yksi suurimmista polttokennobussitilauksista Euroopassa ja on linjassa Bolognan tavoitteen kanssa siirtyä täysin päästöttömään kaupunkien joukkoliikennejärjestelmään vuoteen 2030 mennessä.

Tarjouskilpailu julkaistiin maaliskuussa 2023. Tarjouskilpailun suunnitelmat julkistettiin joulukuussa 2022. Vetykäyttöisten ajoneuvojen käyttöönoton vuoksi TPER on valinnut saksalaisen Wolftank-konsernin TPH2:n operatiiviseksi teolliseksi kumppaniksi. Konsortio vastaa integroidun vetypolttoainejärjestelmän luomisesta busseihin.

Ensimmäiset 37 vetybussia toimitetaan Bolognaan vuonna 2024, ja loput saapuvat vuosina 2025-2026.

Solariksen kanssa solmittu sopimus kattaa alkuperäiset 130 linja-autoa, mutta tarjoaa myös mahdollisuuden jatkaa tilausta 140 ajoneuvolla.

Bussien hankinta rahoitetaan Next Generation EU:n varoilla, ja 127 bussin perushinta on 76,2 miljoonaa euroa. Lisärahoituslähteitä, kuten kestävän liikkuvuuden kansallinen strateginen suunnitelma, voidaan käyttää valinnaisiin ajoneuvoihin, TPER sanoi.