Raskone – nopeasti takaisin tielle

Suomalainen Emergence Oy on kehittänyt paikannuslaitteen, joka toimii akun ja aurinkopaneelin avulla jopa yli 10 vuotta ilman latausta tai huoltoa. Laite kiinnitetään seurattavaan koneeseen tai laitteeseen, josta se lähettää paikkatietoa noin 20 kertaa vuorokaudessa. Pieni laite sopii kaikkien paikasta toiseen siirtyvien koneiden, laitteiden ja tavaroiden seurantaan silloin, kun paikannuslaitteelle ei ole omaa sähköä saatavilla. Hyödyntämiskohteita ovat mm. maa-, meriliikenne- ja työmaakontit, nosturit ja muut vuokrakoneet, peräkärryt ja trailerit sekä hyöty- ja ongelmajätteen keräysastiat.

– Yrityksillä, kaupungeilla ja muilla organisaatioilla on paljon tavaraa, jonka olinpaikkaa ei tiedetä. Niiden hakeminen aiheuttaa paljon ylimääräistä työtä ja kustannuksia. Paikannuslaitteemme huoltovapaus ja energiaomavaraisuus tuovat merkittäviä aika- ja kustannussäästöjä. Alle 10 euron kuukausimaksulla asiakas saa laitteen, käyttöliittymän ja globaalisti toimivan dataliittymän, selvittää Emergencen toimitusjohtaja Vesa Aaltonen.

Emergence soveltaa suomalaista radio- ja mobiiliosaamista uudelle liiketoiminta-alueelle.

– Nykyisten mobiiliverkostoissa toimivien gps-paikannuslaitteiden ongelmana ovat vain muutamasta viikosta kuukausiin kestävät akut. Sijaintitieto päivitetään manuaalisesti laitehallintajärjestelmiin, kun taas taival-paikannuslaite toimii itsenäisesti mobiiliverkoissa kommunikoiden suoraan pilveen, Aaltonen kuvailee.

Laitteelle löytyy monia käyttösovelluksia, kuten esimerkiksi merimerkkien seuraaminen jota laite helpottaa huomattavasti kaikilla osa-alueilla.