Scania-juhlakiertue

ACEA:n tilaston mukaan vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä kaikista EU:ssa myydyistä uusista henkilöautoista 58 prosenttia kulki bensiinillä, kun taas dieselin osuus myytyjen uusien henkilöautojen voimanlähteenä oli karkeasti kolmannes. Niin sanottujen vaihtoehtoisten voimalinjojen osuus oli 7,8 prosenttia. Ladattavia sähköautoja oli 2 prosenttia kaikista myydyistä uusista henkilöautoista.

Uusien dieselautojen myynti laski 15,8 prosenttia viime vuoden kolmanteen neljännekseen verrattuna, kun taas bensiiniautojen myynti kasvoi 15,2 prosenttia ja sähköautojen myynti kasvoi 30 prosenttia.

Vastaava trendi näkyi Suomessakin vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä. Dieselautojen myynti laski Suomessa 21,1 prosenttia viime vuotiseen verrattuna, kun bensiinikäyttöiset kasvattivat myyntiään 3,6 prosenttia ja täyssähköautot jopa 58,8 prosenttia. Huima prosenttimääräinen kasvu selittyy tosin Suomen suhteellisen pienillä sähköautojen myyntimäärillä. 2018 kolmannella neljänneksellä täyssähköhenkilöautoja myytiin Suomessa 189 kappaletta ja tammi-syyskuussa 541 kappaletta.