MAN - Vaihtoautot

DEFA-konserni kertoo tänä vuonna julkaistun DEFA Power-sähköauton latausaseman onnistuneesta julkaisusta. Innovatiivinen latausasema on ottanut paikkansa asiakkaiden keskuudessa ja markkinoilla. Yhtiö on vakiinnuttanut paikkansa 25 % markkinaosuudella ennätysajassa. Siitä on tullut myös merkittävä tekijä uuden sukupolven sähköautojen latausratkaisuissa.

DEFA on saavuttanut uudet liikevaihdon ja kannattavuuden ennätykset pitkälti DEFA Powerin ansiosta. 31.10.2023 liikevaihto oli 850 milj. Ruotsin kruunua ja liikevoitto 105 milj. kruunua (EBITDA), joka vastaa 12,5 % liikevaihdosta. Yhtiö arvioi kuluvan vuoden päättyvän 1,1 miljardin kruunun liikevaihtoon. Yli 60 % kokonaisliikevaihdosta tulee latausratkaisuista, joten DEFA Power ei ole vain laturi muiden joukossa vaan olennainen osa DEFA:n uutta eMobility-tuotevalikoimaa. Nykyisellä tahdilla DEFA ei tule olemaan ainoastaan teknologiajohtaja vaan myös ottamaan johtavan aseman älykkäiden sähköautojen latausratkaisujen toimittajana niin kotiin kuin järjestelmiin.

Kasvutarina muuttaa sähköauton latausta Euroopassa

DEFA Powerin julkaisusta toukokuussa 2023 lähtien, DEFA on nopeasti vallannut noin 25 % kotilatausmarkkinoista. Latausasema julkaistiin kotilaturina, mutta se on helppo asentaa ja konfiguroida myös osaksi sähköautojen latausjärjestelmää kaikilla markkinoilla. Pohjoismaisten markkinoiden valtaamisen jälkeen DEFA aikoo julkaista tuotteen Saksassa, Alankomaissa, Itävallassa ja Sveitsissä vielä tänä vuonna.

Vuonna 2024 suunnitelmassa on julkaista DEFA Power muissa EU-maissa, Isossa-Britanniassa ja Pohjois-Amerikassa. Työn alla on myös tuotelanseeraus valikoiduilla Aasian markkinoilla.

Latausasema, joka erottuu kilpailijoistaan

DEFA Power on ensimmäinen uuden sukupolven sertifioiduista latausasemista, joka täyttää uusimmat laatu- ja yhteensopivuusvaatimukset sähköautojen latauksen liittämisessä osaksi älykästä energiajärjestelmää. Tuote erottuu edukseen vähentämällä latauskaapelin käyttöön liittyviä ongelmia, tarjoamalla integroidun virranhallinnan, takaamalla mahdollisimman nopean latauksen ainutlaatuisen lämmönhallinnan avulla sekä nostamalla latauskokemuksen uudelle tasolle selkeällä käyttäjäviestinnällä.

Kestävien ja älykkäiden latausratkaisujen toimittajat ovat kiitelleet DEFA Powerin dynaamista kuormanhallintaa ja OCPP 2.0.1 protokollan tukea. Ne osoittavat, että DEFA sitoutuu tavaramerkkinään tunnettuun laatuun. Latausasema tarjoaa asiakkaille tulevaisuuden ratkaisut jo nyt, sillä se on yksi ensimmäisistä laitteista, joka tukee kaksisuuntaista latausta (V2G).

Vahva brändi ja uskottavuus

DEFA:lla on etulyöntiasema kilpailijoihin verrattuna tilanteessa, jossa markkinoiden suurimmat asiakkaat etsivät vahvoja kumppanuuksia ja odottavat korkeaa laatua tuotteilta. Vahva brändi on tällaisessa tilanteessa ratkaisevan tärkeä. DEFA erottuu joukosta uskottavana ja luotettavana toimijana autoalalla. Teknisen osaamisen ja vakiintuneen brändin avulla DEFA on todistanut olevansa luotettava kumppani, joka vastaa tehokkaasti markkinoiden tarpeisiin.

Eteenpäin kasvavilla markkinoilla

DEFA suhtautuu innostuneesti tulevaisuuden kasvunäkymiin. Tämä perustuu sekä pidempiaikaisiin että uudempiin yhteistyösopimuksiin. Yhtiö on jo solminut merkittäviä sopimuksia autoteollisuuden, kiinteistöalan sekä useiden energia-alan edistyksellisten toimijoiden kanssa. Sähköautojen latausta palveluna tarjoavien yritysten ilmaantuminen markkinoille edellyttää tavarantoimittajilta avoimia ratkaisuja, vahvaa panosta käyttäjäystävällisyyteen sekä tuotteita, jotka kestävät aikaa.

"DEFA Power asettaa tulevaisuudelle vaatimustason. Nyt tiedämme toimintamme ja tuotteidemme olevan merkittävässä roolissa sähköautojen latausmarkkinoilla. Kutsumme kaikki kiinnostuneet mukaan seuraamaan jännittävää matkaamme kohti kestävämpää tulevaisuutta" sanoo Bård Klungseth, DEFA-konsernin toimitusjohtaja.