MAN - Vaihtoautot

Cummins on aloittamassa Tata Motorsin päästöttömille kuorma-autoille suunnattujen vetypolttomoottoreidensa tuotannon. Innovatiiviset moottorit valmistetaan Cumminsin uudessa tuotantolaitoksessa Jamshedpurissa Intiassa.

Ensimmäiset B6.7H vetypolttomoottorit rullasivat tuotantolinjalta maaliskuussa 2024, ja ne integroidaan nyt Tata Motorsin kuorma-autoihin. Vetypolttomoottorit tarjoavat dieselin kaltaisen suorituskyvyn ja toiminta-alueen, kun ne toimivat nollahiilisellä vetypolttoaineella.

Cummins ja Tata: viimeinen askel (toistaiseksi) pitkäkestoisessa kumppanuudessa

B6.7H-moottorissa on monia samoja komponentteja kuin nykyisissä diesel- ja maakaasumoottoreissa, se sopii sinne, minne tavallinen moottori sopii, ja se voidaan tankata muutamassa minuutissa. B6.7H:n asennus antaa Tata Motorsille ja Cumminsille mahdollisuuden esitellä käytännöllistä, kestävää hiilidioksidipäästötöntä tehovaihtoehtoa tukeakseen Intian hyötyajoneuvoteollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Itse asiassa vuoden 2022 lopussa Cummins ja Tata ilmoittivat yhteisymmärryspöytäkirjasta päästöttömien hyötyajoneuvojen tuomisesta Intian markkinoille.

Uusi tuotantolaitos on osa Tata Motors Limitedin ja Cummins Inc:n välistä 50:50-yhteisyritystä, ja se tuottaa vetypolttomoottoreita keskiraskaita ja raskaita hyötyajoneuvoja varten sekä muita vähäpäästöisiä teknologioita, kuten akut ja vetypolttokennot.

Yritysten lausunnot
"Cummins on aina uskonut oikean teknologian tuovaan, joka edistää asiakkaidemme menestystä oikeaan aikaan. Pyrimme tuomaan markkinoille edistynyttä matala- tai nollapäästöteknologiaa pyrkiessämme vähentämään maantieteollisuuden hiilidioksidipäästöjä. Maailmanlaajuisen asiantuntemuksemme ja teknologisen osaamisemme ohella yhteistyö samankaltaisten innovatiivisten yritysten, kuten Tata Motorsin, kanssa varmistaa, että saavutamme tämän tavoitteen”, sanoi Ashwath Ram, toimitusjohtaja, Cummins Group Intia.

"Tata Motorsin vakiintunut perintö kansakunnan rakentamisesta, innovaatioista ja teollisuuden ensimmäisistä vaiheista saa lisää vauhtia tämän uuden aikakauden tuotantolaitoksen avaamisen myötä. Täällä valmistetut vetypohjaiset voimansiirron aggregaatit ja järjestelmät muokkaavat liikkuvuuden tulevaisuutta Intiassa ja tekevät siitä älykkäämpää ja vihreämpää. Olemme edelleen sitoutuneita kumppanuuteen asiakkaidemme kanssa rakentamaan parempaa huomista antamalla heille mahdollisuuden asteittain ottaa käyttöön päästöttömiä ja kaupallisesti kannattavia ratkaisuja rahdin ja ihmisten liikkuvuuteen", lisäsi Girish Wagh, Tata Motorsin toiminnanjohtaja.

(SustainableTruck&Van)