SuperMax – Valmiina töihin!

Kuvassa BMW Museum, München, Saksa BMW Group on solminut pitkäaikaisen toimitussopimuksen ruotsalaisen akkuvalmistaja Northvoltin kanssa. Päämääränä on valmistaa kestäviä akkukennoja Euroopassa. Sopimuksen arvo on kaksi miljardia euroa. Akkukennoja aletaan valmistaa vuonna 2024 Northvoltin Skellefteåhon parhaillaan rakennettavalla tehtaalla. BMW Groupille on tärkeää, että Northvolt käyttää Pohjois-Ruotsissa paikallisesti tuotettua vesi- ja tuulivoimaa.

- Northvolt on kolmas akkukennojen toimittaja, jonka kanssa olemme solmineet sopimuksen nykyisten kumppaneidemme CATL:n ja Samsung SDI:n lisäksi. Uusi sopimus on seuraava askel sen varmistamiseksi, että voimme vastata kasvavaan ja pitkäaikaiseen akkukennojen tarpeeseemme. Sähköautomallistomme kasvaa jatkuvasti. Tavoitteenamme on, että meillä on vuoteen 2023 mennessä 25 sähkömallia, joista yli puolet on täyssähköisiä, sanoo Andreas Wendt, hankintatoimesta ja toimittajaverkostosta vastaava BMW AG:n johtoryhmän jäsen.

BMW Group hankkii akkuja myös kiinalaisen valmistajan CATL:n kautta, joka rakentaa parhaillaan tehdasta Saksaan Erfurtiin.