MAN - Vaihtoautot

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) on tilannut Solarikselta 38 vetykäyttöistä linja-autoa.

Puolalainen linja-autovalmistaja toimittaa 36 Urbino 12 -ajoneuvoa ja kaksi Urbino 18-metristä vetynivelbussia. TMB lisää nämä yksiköt jo omistamaansa 130 Solaris-ajoneuvon kalustoon.

Urbino 12 vetybusseissa on 70 kW polttokennoja, kun taas kahden lisäyksikön lähtöteho on 100 kW. Niissä on myös pieni Solaris High Power -ajoakku, joka suorittaa aputoiminnot.

Solaris-ajoneuvot liittyivät ensimmäisen kerran TMB:n laivastoon Barcelonassa vuonna 2015, yksi ensimmäisistä kaupungeista, joka otti kaduilleen Urbino 18 -sähköbussit. Yhteensä Solaris on toimittanut yli 900 linja-autoa Espanjaan, joista viisi Urbino 12 vety-yksikköä Palma de Mallorcalle.

Vuonna 2021 Carburos Metálicos ja Solaris esittelivät Urbino 12 -vetybussin Tarragonassa Espanjassa, kun yhtiöt pyrkivät testaamaan ja kehittämään vetyn tankkausverkostoa sen toteuttamisen tukemiseksi.

Kaiken kaikkiaan Solaris on toimittanut asiakkailleen yli 120 vetykäyttöistä yksikköä kahdeksassa eri maassa, kuten Espanjassa, Italiassa, Saksassa ja Puolassa. Yritys sai syyskuussa 2023 italialaiselta operaattorilta ennätystilauksen, 130 linja-autoa.