MAN - Vaihtoautot

Euroopan ensimmäisen drone-liiketoimintaan keskittyneen hubin tavoite on nostaa Suomi drooniteknologian ja siihen kehitettävien palvelujen kärkimaiden joukkoon.

Euroopan komission Smart Specialisation Platform on hyväksynyt Arctic Drone Labs -ekosysteemin (ADL) osaksi kasvavaa Digital Innovation Hub (DIH) -verkostoaan. Eurooppalaisessa DIH-verkostossa on lähes 200 täysin toiminnallista hubia, joista nyt seitsemän sijaitsee Suomessa. Arctic Drone Labs on osa kansallisen HILLA-ohjelman ekosysteemien verkostoa ja sitä koordinoi Oulun ammattikorkeakoulu. Aiemmin HILLA-ohjelman ekosysteemeistä DIH-statuksen on saanut SuperIoT vuonna 2016.

DIH-status antaa toimivan kanavan tutkimusorganisaatioiden ja yritysten yhteistyölle drooniteknologioiden ja -palveluiden kehittämiseksi. Tarkoituksena on käynnistää välittömästi laaja kansainvälinen yhteistyö useiden hubien kanssa uuden liiketoiminnan kehittämiseksi.

Tampereen teknillisessä yliopistossa on yksi Suomen johtavia droonien tutkimuskeskuksia. Drooneihin liittyvässä kehityksessä painopiste on siirtymässä itse laitteista niiden sovellusten, analytiikkaratkaisujen ja uudentyyppisten sensoreiden kehittämiseen ja käyttöönottoon. Arctic Drone Labs hakee uusia partnereita jatkuvalla haulla.

(Latvian Riika on aiemmin ilmoitettu olevan Itä-Euroopan johtava drone-kehityksen hub. Siitä seuraavassa Auto, tekniikka ja kuljetus 3/2017 numerossa. Myyntiin ja tilaajille 6.4. Toim.huom.)

Tutustu lehtiimme! Tutustumistarjous!
Vuokraa toimitilaa! Toimitilaa tajolla!