SuperMax – Valmiina töihin!

A-Katsastus Group palaa kotimaiseen omistukseen, kun MB Rahastot ostaa konsernin vahinkotarkastus- ja korjaamopalvelut sekä katsastus- ja kuljettajantutkintopalvelut muodostaen näistä kaksi uutta liiketoimintakokonaisuutta. Yhtiön omisti aiemmin eurooppalainen pääomasijoittaja Bridgepoint.

MB Rahastot on allekirjoittanut kauppakirjan, jolla se ostaa enemmistön A-Katsastus -konsernin vahinkotarkastus- ja korjaamopalveluista sekä lakisääteisistä katsastus-, rekisteröinti- ja kuljettajantutkintopalveluista. Ostetun kokonaisuuden liikevaihto vuonna 2018 oli 123,5 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa oli 1300 henkilöä.

A-Katsastus Group on Suomen suurin ajoneuvojen katsastusyhtiö lähes 200 katsastusaseman toimipaikkaverkostolla. Konsernin tytäryhtiö Ajovarma tuottaa Traficomin sopimuskumppanina ajoneuvojen kuljettajantutkinto- ja lupapalvelut koko maassa kaikkiaan 106 toimipisteessä.

Vakuutusliitännäiset palvelut muodostuvat Suomen johtavasta ajoneuvojen vauriokorjausyhtiöstä Incar Oy:stä, vakuutuksiin liittyviä vahinkotarkastuspalveluja tarjoavasta Suomen Vahinkotarkastus Oy:stä ja erilaisia autoalan laadunvarmistus- ja laitepalveluja tarjoavasta A-Test & Consulting Oy:stä. Incarin johto Marko Jussila ja Tommi Vatén jatkavat merkittävinä omistajina myös yrityskaupan jälkeen.

- Katsastusala on ollut voimakkaassa murroksessa viime vuodet, kun toimialan sääntelyä on uudistettu. Konsernin pääomistajana Bridgepoint on tukenut yhtiötä näissä muutoksissa ja haluan kiittää heitä yhteistyöstä. Nyt on kuitenkin aika suunnata katse tulevaisuuteen. Olemme tyytyväisiä, että yhtiö palaa kotimaiseen omistukseen ja että olemme löytäneet kumppaniksemme MB Rahastot, joka kokeneena ja toimialaa tuntevana sijoittajana tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden toimintamme kehittämiseen, toteaa A-Katsastus Groupin toimitusjohtaja Kari Kivikoski.