MAN - Vaihtoautot

Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä

Reittilennot palaavat Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalle marraskuussa, kun Finnair aloittaa reittilennot maakuntakentille. 3.11.2020 käynnistyvällä talvikaudella Kokkola-Pietarsaaren lentokentällä on yhteys Helsinkiin kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Lennot ovat nk. kolmiolentoja yhdessä Kemi-Tornion lentoaseman kanssa. Tiistaisin lennetään Keski-Pohjanmaalta suoraan Helsinkiin ja torstaisin Helsingistä suoraan Keski-Pohjanmaalle Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalle. 

Lentoja operoi Finnair. Jatkoyhteyksiä ajatellen Finnairilla on tiistaisin useita liittymiä eurooppalaisiin kohteisiin. Jos palaat iltapäivällä Helsinkiin, torstaisin pääset joutuin iltalennolla kotiin Pohjanmaalle. 

Tiistain aikataulut

Lähtö Helsingistä klo 8:40. Laskeutuminen Kemissä. Saapuminen Kokkola-Pietarsaareen klo 11:25.

Lähtö Kokkola-Pietarsaaresta klo 11:55. Saapuminen Helsinkiin klo 13:05.

Yhteyksiä Helsingistä Eurooppaan tiistaisin ovat mm. Arlanda, Oslo, Tallinna, Berliini, Frankfurt, Praha, Bryssel, Lontoo...

Kokkola-Pietarsaaren lennot tiistaisin

Torstain aikataulut

Lähtö Helsingistä klo 19:20. Saapuminen Kokkola-Pietarsaareen klo 20:25.

Lähtö Kokkola-Pietarsaareesta klo 20:55. Laskeutuminen Kemissä. Saapuminen Helsinkiin klo 23:45.

Palatessasi Euroopasta Helsinkiin torstaina iltapäivällä pääset iltalennolla Kokkola-Pietarsaareen ja kotiin.

Yhteyksiä Euroopasta Helsinkiin torstaisin ovat mm. Arlanda, Tallinna, Kööpenhamina, Pietari, Berliini, Zürich, Pariisi, Rooma...

Kokkola-Pietarsaaren lennot torstaisin

Yksityislennot

Marraskuusta 2020 alkaen lentoasema toimii reittilentojen yhteydessä. Näinä aikoina yksityislentojen on mahdollista saapua ja lähteä ilman ylimääräisiä maksuja.

Tulevaisuus

Finnair on ilmoittanut lentävänsä reittilentoja maakuntalentokentille aina maaliskuun loppuun asti, mikä Kokkola-Pietarsaaren lentokentälle tarkoittaa 25.3.2021 asti. Liikenne- ja viestintäministeriön asettama työryhmä on esittänyt, että tämän jälkeen siirrytään valtion ostamaan lentoliikenteeseen vuoden 2021 loppuun saakka.

Nimestään huolimatta Kruunupyyssä

Kokkola-Pietarsaaren lentoasema sijaitsee Kruunupyyn kunnassa noin 19 kilometriä Kokkolan keskustasta etelään. Etäisyyttä Pietarsaaren keskustasta lentoaseman suuntaan koilliseen kertyy noin 30 kilometriä. Noin 60-vuotias lentoasema perustettiin palvelemaan ympäröivää Keski-Pohjanmaan rannikkoseutua.