MAN - Vaihtoautot

Brittany Ferries ja teollisuuskumppanit Wärtsilä ja Incat ovat allekirjoittaneet 137 miljoonan euron kumppanuussopimuksen päästöttömän lautan suunnittelun ja teknisten vaatimusten selvittämiseksi.

Brittany Ferriesin on saamassa historiansa suurimman laivaston uusimisohjelman päätökseen. Vuosina 2020-2025 laivastoon tulee viisi uutta alusta, mukaan lukien kaksi LNG-käyttöistä alusta (tällä hetkellä käytössä) ja kaksi maasähkökäyttöistä LNG-sähköhybridiä.

Kolmikantasopimus kokoaa yhteen raskaansarjan merenkulkukumppanit, joilla on toisiaan täydentäviä vahvuuksia. Asiantuntijuus sisältää nopeiden veneiden suunnittelun ja rakentamisen, kaikki suunnittelu- ja tekniset tarpeet sekä kokemuksen suuren ja monipuolisen laivaston operoinnista.

Wärtsilä on toimittaja kaikille viidelle uudelle alukselle Brittany Ferriesin meneillään olevassa laivaston uudistusprojektissa. Tämä sisältää LNG-moottorit, jotka käyttävät moottoria laivastoon vuonna 2022 liittyneessä Salamancassa ja Santoñassa vuonna 2023. Lisäksi Wärtsilä asentaa tällä hetkellä rakenteilla oleviin hybridialuksiin LNG-hybridivoimansiirtoja, joiden on määrä lähteä Eurooppaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Brittany Ferries vastaanotti Incat-pikalautan vuonna 2005. Se kulki Normandie Express -nimellä Tasmaniasta Ranskaan ja palveli yhtiötä vuoteen 2021 saakka. Tällä hetkellä se on tilaussopimuksessa Brittany Ferriesiltä Condor Ferriesille, joka liikennöi nimellä Condor Voyager. Se liikennöi reittejä St Malo – Kanaalisaaret.

Brittany Ferries on Condor Ferriesin vähemmistöosakas ja toimitusjohtaja Christophe Mathieu on myös Condorin toimitusjohtaja.

"Tämä on tärkeä projekti, sillä tarkastelemme erilaisia ​​tapoja saavuttaa nettonolla vuoteen 2050 mennessä", sanoi Christophe Mathieu. ”Täyssähkövoima on mahdollinen ratkaisu, joka sopii parhaiten lyhyemmille lauttareiteille. Tässä vaiheessa emme tiedä, mikä on mahdollista ja millä reitillä, mutta voimme sanoa, että luotettavat kumppanit auttavat meitä selvittämään sen. Brittany Ferriesillä on kokemusta kestävän lauttamatkailun johtamisesta, kuten sijoituksemme LNG- ja hybridialuksiin osoittaa.

"Lautoilla on keskeinen rooli ympäristön kannalta kestävien kuljetusvaihtoehtojen kasvavaan kysyntään vastaamisessa, ja Wärtsilän investoinnit tutkimukseen ja kehitykseen teknologioiden ja integroitujen ratkaisujen kehittämiseksi ovat avainasemassa tämän kehityksen mahdollistamisessa", lisäsi Wärtsilän merenkulkualan toimitusjohtaja ja varatoimitusjohtaja Roger Holm. ”Tästä syystä olemme ylpeitä, että meidät on valittu tukemaan Brittany Ferriesin tavoitetta tuoda puhtaampia aluksia niille alueille, joilla ne toimivat. Johtajana meriteollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä arvostamme pitkäaikaista suhdettamme sekä Brittany Ferriesin että Incatin kanssa ja jaamme yhteisen sitoumuksen nopeuttaa alaa kohti nettonollapäästöjä."

"Incatilla on pitkät ja menestyksekkäät suhteet Brittany Ferriesin ja Wärtsilän kanssa, jotka perustuvat yhteisiin arvoihin ja visioon innovaatiosta ja ympäristön kestävyydestä", lisäsi Incatin toimitusjohtaja Stephen Casey. "Tiedämme, että akkukäyttöinen sähkövoima yhdistettynä kevyisiin alumiinialuksiin on ihanteellinen valinta päästöjen poistamiseen, ja olemme innoissamme voidessamme jatkaa suhdettamme sekä Brittany Ferriesin että Wärtsilän kanssa, kun johdamme yhdessä seuraavaa kestävän meriliikenteen kehitystä kaikkialla Euroopassa."