SuperMax – Valmiina töihin!

 

Crafter-pohjainen Grand California on Volkswagen Hyötyajoneuvojen uusi iso matkailuauto jonka tuotanto alkoi keväällä. Nyt Crafterin tehdas Puolan Wrześniassa on jo valmistanut 1000. Grand Californian.

Auto toimitetaan asiakkaalle Saksassa. Hän valitsi Grand California 600 -sarjan kaksisävyisellä 'Candy White / Cherry Red' värillä. Asuntoauto on myös varustettu ylimääräisellä kerrossängyllä ja ruokasalin yläpuolella olevalla panoraamaikkunalla. Muita lisävarusteita ovat Discover Media -radio- / navigointijärjestelmä ja aurinkopaneeli katon etuosassa. Matkailuauton voimanlähteenä on standardi 177 hv turbodiesel kytkettynä 8-nopeuksiseen automaattivaihteistoon.

Matkailuauton tuotantoa varten laitokseen on luotu erityinen kokoonpanolinja. Lineaarinen tuotantotoimenpide käsittää kattoasennuksen, korin muokkaamisen ja lopullisen kokoonpanon. Ajoneuvot testataan sprinkleriboksissa vesitiiviyden varmistamiseksi ja lopuksi ne käyvät läpi laajan laadunvalvontamenettelyn.

Camperia on saatavana useampana kokoonpanona, Grand California 600:ssa on 6,0 metriä pitkä, sivusuuntainen sänky ja Grand California 680:ssa 6,8 metriä pitkä, pitkittäin asennettu sänky. Täysin varustellun keittiön lisäksi autoissa on kylpyhuone (wc, suihku ja pesuallas), käytännöllisiä yksityiskohtia kuten ulkovalo liukuoven yläpuolella ja liitäntä ulkosuihkulle johon kuuluu letku ja suihkupää. Ulkopuolella on sähkökäyttöinen askelma liukuoven edessä, ovessa hyttysverkko ja ikkunoissa pimennysrullaverhot. Autosta löytyy jopa kuusi USB-liitäntää, neljä 230V:n pistorasiaa ja sivutuuli avustin. Niin ikään vakiona on digitaalinen ohjauspaneeli asuintilassa, jonka kautta kaikkia keskeisiä matkailuauton toimintoja voidaan ohjatata. Kosketusnäyttöyksikön tarjoamat tiedot sisältävät juoma- ja jätevesitasot, lisäakun lataustasot ja Wi-Fi-tilan. Näytön kautta ohjattavia toimintoja ovat muun muassa lämmitys ja ilmastointi, infotainment-järjestelmä ja sisävalaistus. Puolassa valmistettuja Grand California -autoja myydään kaikkialla Euroopassa. Suurimmat markkinat ovat Itävalta, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Alankomaat, Puola, Ruotsi, Sveitsi, Espanja ja Iso-Britannia.