Scania-Markkinajohtaja

Vt 4:n parannustyöt ovat edenneet kesän aikana ja urakoita valmistuu syksyn mittaan aikataulun mukaisesti.

Oulun kohdalla urakka Kaakkurin ja Pateniemen välillä valmistui syyskuun lopulla liikennettä häiritsevien töiden osalta. Tällä viikolla on palautettu nopeusrajoitukset ennalleen ja esimerkiksi moottoritiellä on nopeusrajoituksena 100 km/h lukuun ottamatta Oulujoen siltojen kohtaa. Lokakuun aikana tehdään Kaakkurin ja Pateniemen välillä vielä vähäisiä viimeistelytöitä, mutta niillä ei ole vaikutusta liikenteeseen.

Myös telematiikkaurakka etenee ja nykyiselle moottoritiejaksolle on asennettu kaikki uudet opasteet. Seuraavaksi käynnistyy järjestelmän testausjakso, jonka jälkeen järjestelmä otetaan käyttöön loppuvuoden aikana. Telematiikkakokonaisuus sisältää mm. muuttuvia nopeusrajoitusmerkkejä, tiedotusopasteita sekä liikennekameroita ja sääasemia.

Pohjoisosan ohituskaistat marraskuulle

Parannushankkeen pohjoisemmalla osuudella valmistuu syksyllä ohituskaistaurakka Iin, Olhavan ja Kuivaniemen välille. Urakassa on ollut muutostöitä muun muassa päällysteisiin liittyvien toimenpiteiden osalta. Lisätyönä parannetaan erikoiskuljetusten olosuhteita uusimalla kaideosuuksia.

Näiden muutosten vuoksi ohituskaistojen valmistuminen siirtyy suunnittelusta syys-lokakuun vaihteesta muutamalla viikolla eteenpäin. Tarkempi valmistumisaikataulu riippuu sääolosuhteista ja kaiteiden siirtoon tarvittavien johto- ja laitesiirtojen aikatauluista.

Talvikuukausina töiden painopiste on Oulujoen silloilla sekä syyskuussa käynnistyneessä Simon Viantienjoki-Maksniemi -urakassa. Kello-Räinänperä -välin parantaminen jatkuu myös tulevana vuonna. Moottoritieosuus saadaan liikenteelle myöhemmin tänä syksynä.

- Työt etenevät suunnittelusti ja valmistuvat kohteet parantavat liikenteen sujuvuutta. Ensi vuonna käynnistyvät viimeiset kohteet ja kokonaisuudessaan hanke valmistuu syksyllä 2021, Väylän projektipäällikkö Jukka Päkkilä toteaa.