Scania-juhlakiertue

VR:n myymät Venäjän matkat kasvoivat jalkapallon MM-kisojen siivittämänä kesäkuussa ennätykselliset 24 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Osassa Allegro-junavuoroja oli kesäkuussa tuplasti enemmän paikkoja normaaleihin junavuoroihin verrattuna kisaturisteja varten. Venäjän liikenteessä tehtiinkin kesäkuussa noin 6300 matkaa enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Kisaturismi näkyi odotetusti VR:n myymien Venäjän matkojen kasvuna kesäkuussa. Pietariin oli tarjolla poikkeuksellisen paljon junalippuja suuren kysynnän takia ja kaupunkiin ajettiinkin kaksinkertaisella vaunumäärällä yhteensä viidessä eri vuorossa. Parhaimmillaan yhteen vuoroon mahtui noin 660 matkustajaa. 

Kaukoliikenteen matkamäärät jatkoivat tasaista kasvuaan myös kesäkuussa noin kolmella prosentilla viime vuoteen verrattuna. Eniten kasvua tapahtui Helsingin ja Kuopion välillä (13 %). Toiseksi eniten kasvua tapahtui Helsingin ja Vaasan välisellä reitillä (12 %) ja kolmanneksi eniten kasvua tehtiin Helsingin ja Turun (10 %) sekä Helsingin ja Jyväskylän (10 %) välillä.

Kesäkuukausien kotimaanmatkailun odotetaan olevan tänä vuonna erityisen aktiivista viime vuosiin verrattuna.