MAN - Vaihtoautot

(Volvo Trucks)

Volvo Trucks lisää sähkökuorma-autojen tuotantoa ja aloittaa raskaiden akkusähkökuorma-autojen sarjatuotannon Gentin tehtaalla Belgiassa. Tämä tarkoittaa, että sähköisiä Volvo-kuorma-autoja valmistetaan nyt neljässä tehtaassa – kolmessa Euroopassa ja yhdessä Yhdysvalloissa.

Gentissä rakennetaan kolmea eri sähkökuorma-automallia – Volvo FH, Volvo FM ja Volvo FMX Electric. Nämä kuorma-autot voivat operoida 44 tonnin kokonaispainolla ja ne voidaan mukauttaa monenlaisiin kuljetustarpeisiin.

Gentin tehdas on Volvo Trucksin suurin tuotantolaitos, jonka vuosikapasiteetti on noin 45 000 kuorma-autoa. Sähkökuorma-autot kootaan samalle alustalle ja linjalle diesel- ja kaasukäyttöisten kuorma-autojen kanssa tuotantokokoonpanossa, joka antaa tehtaalle suuren joustavuuden erilaisten muunnelmien ja vaatimusten käsittelyssä.

Akut tulevat hiljattain avatulta Gentin akkukokoonpanotehtaalta, joka sijaitsee aivan tuotantolinjan vieressä.

Gent on neljäs Volvo Trucksin tehdas, joka valmistaa akkusähkökuorma-autoja. Ensimmäisenä esiteltiin Blainville Ranskassa, jossa Volvo alkoi rakentaa sähkökuorma-autoja jätteenkäsittelyä ja kaupunkijakelua varten vuonna 2019.

Vuotta myöhemmin New River Valleyssa Yhdysvalloissa aloitettiin alueelliseen liikenteeseen suunnitellun VNR Electricin sarjatuotanto.

Tärkeä virstanpylväs saavutettiin viime vuonna, kun Volvo Trucks aloitti raskaiden sähkökuorma-autojen sarjatuotantoon Tuven tehtaalla Ruotsissa ensimmäisenä maailmanlaajuisena valmistajana.

Tähän mennessä Volvo Trucks on saanut tilauksia, mukaan lukien aiesopimukset, noin 6 000 sähkökuorma-autolle 42 maassa kuudella mantereella.

– Vain muutama vuosi sitten monet ajattelivat, että raskaiden kuorma-autokuljetusten sähköistäminen on mahdotonta. Päätimme kuitenkin jo varhain, että sähköistys on tärkein tiemme nollapäästöihin. Nyt voimme tarjota alan johtavan valikoiman räätälöityjä sähkökuorma-autoja kaupalliseen käyttöön kaikkialla maailmassa, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

(AutoToday)