MAN - Vaihtoautot

Orlen Unipetrol Groupin vetykäyttöisten linja-autojen pilottitoiminta Tšekin tasavallassa on siirtymässä seuraavaan vaiheeseensa.

Yhteistyössä Mostin ja Litvínovin kuntien kanssa vetybussi otetaan käyttöön tietyillä reiteillä 5.-11. helmikuuta. Sen jälkeen päätetään sisällytetäänkö linja-autot Litvínovin joukkoliikenneviranomaisen kalustoon.

Ajoneuvon on kehittänyt slovakialainen yritys Mobility & Innovation Production, ja siihen mahtuu 68 matkustajaa, joista 20:lle on istumapaikkat.

Sen toimintasäde on jopa 350 km vetyvoimalla, ja sitä käyttää Siemens Elfa -sähkömoottori, jonka kokonaisteho on 125 kW. Sen neljän vetysäiliön kokonaiskapasiteetti on 10,5 kg ja tankkausaika on 10 minuuttia.

Orlen Group ilmoitti viime vuonna, että se suunnittelee vedyn tankkausasemaverkostonsa laajentamista maassa. Tällä hetkellä yritys tarjoaa kaksi vetytankkausasemaa henkilöautoille, linja-autoille ja kuorma-autoille.

Mostin pormestari Marek Hrvol sanoi, että avaamalla vetytäyttöaseman "Orlen Unipetrol antoi meille mahdollisuuden laajentaa puhdasta, päästötöntä liikkuvuutta alueellamme."

Tomás Herink, Orlen Unipetrolin hallituksen jäsen, lisäsi: "Yritämme osallistua vastuullisesti sellaisen teknologian kehittämiseen, jolla on pian tärkeä asema energiavalikoimassa puhtaan liikkuvuuden ja hiilidioksidipäästöjen vähentämisen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kesäkokeiden onnistumisen toivotaan toistuvan näissä talvikokeissa.