SuperMax – Valmiina töihin!

Veho on allekirjoittanut sopimuksen Bassadone Automotive Nordic –yhtiöryhmään kuuluvan Auto-Bon Oy:n kanssa yrityskaupasta, jolla se myy virolaisen tytäryhtiönsä Veho Eesti AS:n. Suomalainen Veho on vuonna 1939 perustettu autokaupan yritys, joka toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Baltian maissa. Yhtiö perustettiin Mercedes-Benzin yhteistyökumppaniksi, ja merkki on edelleen Vehon strategian ytimessä. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa, josta yli viidesosa tuli Ruotsista ja Baltian maista.

Auto-Bon Oy maahantuo, markkinoi ja myy jälleenmyyjäverkostonsa välityksellä Citroën- ja Peugeot-merkkisiä henkilö- ja tavara-autoja, niiden varaosia, tarvikkeita ja niihin kytkeytyviä palveluita kuluttajille Suomessa ja Peugeotin osalta myös Baltiassa.

Veho Eesti perustettiin vuonna 1992. Yhtiön liiketoiminta koostuu Citroën-henkilö- ja -hyötyajoneuvojen maahantuonnista Virossa, Latviassa ja Liettuassa sekä Citroënin-jälleenmyynnistä ja huollosta Virossa. Lisäksi yhtiö toimii Hondan jälleenmyyjänä Tallinnassa. Veho Eestin liikevaihto vuonna 2018 oli 74 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli vuoden 2018 lopussa 121 työntekijää.

Kauppa vaatii toteutuakseen vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Osapuolet ovat sopineet, etteivät julkaise kauppahintaa tai muita kauppaan liittyviä yksityiskohtia.  

- Vuoden 2019 aikana julkaistut yrityskaupat ovat johdonmukaisia askeleita strategiamme toimeenpanossa. Nyt toteutettu yrityskauppa mahdollistaa keskittymisen syksyllä julkaistun Silberauton yrityskaupan haltuunottoon Baltiassa. Olemme tyytyväisiä, että Citroënin Baltian toiminnot ja Hondan jälleenmyynnin palvelut jatkuvat ja kehittyvät luotettavan yhteistyökumppanin omistuksessa, toteaa Veho Oy Ab:n toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen.