MAN - Vaihtoautot

(Valeo)

Valeo on sitoutunut vähentämään tuoteketjujensa CO2-päästöjä. Tätä taustaa vasten ranskalainen autotoimittaja on kehittänyt "Canopy"-pyyhkimen, joka vähentää päästöjä 61 prosenttia. Riippumaton tarkastusyritys Bureau Veritas on dokumentoinut tämän.

Tuulilasinpyyhkimien kumi koostuu yli 80-prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista. Näitä ovat esimerkiksi ruokosokeri, kasviöljy tai kierrätysrenkaiden noki. Metallirakenteissa käytetään jopa 15 prosenttia kierrätettyä terästä ja puolet päätypidikkeissä käytetystä muovista.

Canopyn pakkaus on valmistettu kokonaan kierrätettävästä kartongista ja painettu liuotinvapailla musteilla. Valeo on asettanut tavoitteekseen olla käyttämättä kertakäyttöisiä muovipakkauksia pyyhkimensulkien valikoimassaan Euroopassa vuoden 2024 loppuun mennessä. Sen sijaan tulisi käyttää ympäristöystävällisempiä pahvista valmistettuja ratkaisuja. Tuulilasinpyyhkimet valmistetaan yrityksen tehtaalla Ranskassa, jolla on ISO 50001 "Energy Management" -sertifikaatti. Osana tätä järjestelmää kirjataan ensin yrityksen energiankulutus. Sen jälkeen kehitetään ja toteutetaan energiatehokkaita toimenpiteitä. Pyyhkimien sulat voidaan asentaa heti ilman adapteria; uusi sarja on yhteensopiva 95 prosentin Euroopassa yleisesti käytetyistä ajoneuvomalleista.