MAN - Vaihtoautot

02 Taksin tilausdatan mukaan 4 % kaikista taksitilauksista Tampereella on tehty vähäpäästöisille autoille. Ekologisten taksien tilausmäärä on kaksinkertaistunut vuoden aikana. 02 Taksin yhteistyökumppani tamperelainen Expresstaxi lanseerasi vuoden alusta Expresstaxi Zero Emission -palvelun, jossa on mukana pelkästään täyssähköautoja. "Olemme sitoutuneet Hiilineutraali Tampere 2030 -ohjelmaan. Liikenteen merkitys päästöjen tuottamisessa on suuri ja siksi taksien sähköistyminen on tärkeää", kertoo Expresstaxin toimitusjohtaja Jussi Kuortti.

 Expresstaxin tavoitteena on kasvattaa sekä täyssähköautojen määrää että kouluttaa enemmän kuljettajia täyssähköauton kuljettajiksi. Yritys solmi juuri yhteistyösopimuksen Tampereen seudun ammattiopiston Tredun kanssa sähköautonkuljettajan koulutuksesta.

Kuortti näkee ihmisten asenteen ja sähköautoissa käytetyn teknologian suurimmiksi hidasteiksi sähköautojen yleistymiselle. "Teknologia kehittyy nopeasti, mutta sähköautot ovat kalliimpia kuin polttomoottoriautot, eikä niitä ole ollut kovin hyvin saatavilla. Nyt tilanne alkaa pikkuhiljaa parantua." 

02 Taksi tuo yhteistyökumppaneidensa vähäpäästöiset ja täyssähköautot selkeästi esiin sekä sovelluksessa että puhelinpalvelussa.

Sekä 02 Taksi että Expresstaxi haluavat tehdä asiakkaalle taksikyydin vastuullisen valinnan mahdollisimman helpoksi. "Asiakkaalla on mahdollisuus valita vähäpäästöinen tai täyssähköauto samaan tapaan kuin on esimerkiksi mahdollisuus valita, minkä tuotteen kaupasta ostaa. Sähkötaksin valitseminen ei ole asiakkaalle kalliimpi vaihtoehto, vaan saman hintainen kuin bensalla tai dieselillä kulkeva taksi” toteaa Kuortti.