SuperMax – Valmiina töihin!

Vähälä Yhtiöt on tehnyt K Auto Oy:n kanssa sopimuksen MAN eTGE täyssähköpakettiautojen hankinnasta. Hiljaiset ja paikallisesti päästöttömät sähköautot tullaan ottamaan keväällä Vähälän jakeluliikenteen käyttöön.

- Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovat yrityksemme toimintaa ohjaavia arvoja. Haluamme olla vähäpäästöisemmän kuljettamisen edelläkävijöitä logistiikka-alalla. Olemme investoineet suunnitelmallisesti puhtaampaan liikenteeseen ja hankkineet kokemusta muun muassa kaasukäyttöisestä raskaan liikenteen kalustosta. Tämän kevään aikana tulemme tarjoamaan asiakkaillemme myös vähäpäästöisempää paikallisjakelua, kertoo Vähälä Yhtiöiden toimitusjohtaja Ville Vähälä.

Vähälän Yhtiöiden käyttöön tulevat täyssähköautot ovat MAN eTGE 3.140 umpipakettiautoja. Autot ovat etuvetoisia, varustettuina lyhyellä puolikorkealla korilla ja 270 astetta aukeavilla takaovilla. Lähes äänettömien ja lähipäästöiltään erittäin pienien autojen teho on 100 kW (136 hv), akuston kapasiteetti 35,8 kWh ja WLTP -mittaustavan mukainen toimintasäde 114 km. Täyssähköautot tulevat liikennöimään päivittäisessä jakeluliikenteessä Oulun ja Jyväskylän lähialueilla.

- Uskomme, että vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttö tulee yleistymään ja pyrimme aktiivisesti löytämään monipuolisia mahdollisuuksia vähäpäästöisempiin logistiikkaratkaisuihin, Vähälä jatkaa.