MAN - Nopeaan toimitukseen

Täysin uusi Kontio IcePaw on nyt vihdoinkin saapunut markkinoille. Suomessa suunnitellussa premium-nastarenkaassa on 270 nastaa eli KontionKynttä kokoluokassa 205/55R/16. Kontio IcePaw'ssa on markkinoiden suurin nastamäärä.

"Kontio Renkaiden uusi IcePaw-nastarengas saatiin lopultakin markkinoille. Poikkeusajat hidastivat renkaan lanseerausta. IcePaw on 100 prosenttisesti Suomessa suunniteltu. Renkaassa on maailman parhainta nastateknologiaa. Innovatiivisen nastan nimi on KontionKynsi™ , joka on Kontio Renkaiden rekisteröimä tuotemerkki.

Kontio IcePaw'ssa on markkinoiden eniten nastoja tieliikennekäyttöön tarkoitetussa renkaassa. Neljässä renkaassa on jopa 1080 nastaa. Suuri nastamäärä lisää pitoa ja turvallisuutta. Suuresta nastamäärästä huolimatta rengas on hiljainen ja säästää tutkitusti Suomen tiestöä nastojen aiheuttamalta kulumiselta", kertoo Kontio Renkaiden toimitusjohtaja Jukka Heiskanen.

Teräsrunkoinen premium-nasta KontionKynsi ™ puree jäähän kuin naskali

Kontio IcePaw'n nastanreikä ja sen ympärys on suunniteltu KontionKynttä varten. Nastanreiän ja KontionKynnen yhteensopivuus takaa yhdessä erikoisnastan naskalivaikutuksen jäähän.

KontionKynsi on premium-luokan teräsrunkoinen erikoisnasta. Teräsrungon ja 3-laippaisuuden ansiosta nasta pysyy pystyssä paremmin ja sen käyttöikä pitenee nastojen pysyessä renkaassa kiinni. Nastan pieni kärki kuluttaa tietä vähemmän ja puree jäähän paremmin.

"Parhaiten KontionKynttä voisi kuvailla naskalivaikutuksella. Piikkimäinen KontionKynsi on lujasti kiinni jäässä mutta ei vaurioita asfalttia niin paljon kuin perinteiset nastat. KontionKynnessä on markkinoiden pienin nastankärjen halkaisija - tämä puree jäähän ennennäkemättömällä vaikutuksella", mainitsee Heiskanen.

Kontio Pure Ice™ erikoiskumiseoksessa on ympäristöystävällistä rypsiöljyä

Kontio Pure Ice™ -erikoiskumiseoksessa on käytetty luonnonmukaista ja ympäristöystävällistä rypsiöljyä. Tämä takaa renkaan erinomaisen pidon kovillakin pakkasilla: kumi ei jäykisty vaan pysyy joustavana. Rypsiöljyllä saadaan tavallista parempi ja joustavampi rengas kuin käyttämällä haitallisia öljyjä.

"Kontio Pure Ice -kumiseos on yksi renkaan tärkeimpiä ominaisuuksia yhdessä KontionKynsien ja innovatiivisen kuvion kanssa. Ne luovat kokonaisuuden, joka toimii parhaiten lumella ja jäällä, kylmimmissä ja vaativimmissa talviolosuhteissa", kertoo Heiskanen.

Jääkiihtyvyydeltään testin paras rengas

Kontio IcePaw oli viimeisimmässä Test Worldin lehtitestissä nastarenkaista jääkiihtyvyydeltään paras rengas. Taakse jäivät muun muassa Nokian ja Continentalin uusimmat mallit. Testi julkaistiin pohjoismaisissa autolehdissä syksyllä 2020.

"Kontio IcePaw lähtee kuin tykin suusta, eikä jää risteykseen sutimaan. Kontio Renkaat suunnitteli ja testasi perusteellisesti erilaisia kuvioita, kunnes paras kuvio Pohjolan vaativiin talviolosuhteisiin löydettiin. Kuviota testattiin lukemattomia kertoja Suomen ja Ruotsin Lapissa sekä kesällä sisätiloissa että talvella ulkona. Testejä tehtiin ympäri vuorokauden myös syksyn ja kevään paljailla teillä", sanoo Heiskanen.