MAN - Nopeaan toimitukseen

Toyota Motor Europe (TME) on yhdistänyt voimansa hollantilaisen VDL Groepin (VDL) kanssa murtautuakseen päästöttömien raskaiden vetyautojen markkinoille Euroopassa käyttämällä Toyotan polttokennoteknologiaa.

Yhteistyön tavoitteena on nopeuttaa tielogistiikkasektorin hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, mikä on tärkeä tekijä TME:n tavoitteiden saavuttamisessa saavuttaa täysi hiilineutraali strategia vuoteen 2040 mennessä.

Yhtiö näkee merkittävää potentiaalia vetyautojen käytössä logistiikkareittien hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä.

Vetyjärjestelmien pienempi massa mahdollistaa raskaamman hyötykuorman ja vedyn nopea tankkaus on välttämätöntä korkean käyttöasteen kuljetuksissa. Vedyn tankkaus käy yhtä nopeasti kuin dieselin, ja kuorma-autojen käyttötavat ja niiden suurempi vetymäärä asettavat ne avaintekijöiksi kestävän infrastruktuurin kypsymisessä tärkeimpien reittien ympärillä.

VDL Groep rakentaa ensimmäisen DAF Trucks -ohjaamoon perustuvan polttokennoauton kesään 2023 mennessä, minkä jälkeen lisää ajoneuvoja valmistetaan ja arvioidaan TME:n logistiikkareiteillä syksyllä 2023.

Toyota Motor Corporation jatkaa yhteistyötä DAF Trucksin emoyhtiön PACCAR Inc:n kanssa Seattlessa vetypolttokennokäyttöisten raskaiden kuorma-autojen yhteiskehittämisessä.

Tämä uusi kuorma-autoprojekti on yksi monista, jotka Toyota on äskettäin käynnistänyt useiden kumppaneiden kanssa, mukaan lukien kevyille hyötyajoneuvoille, veneille, junille ja linja-autoille, tavoitteenaan nopeuttaa siirtymistä vetytalouteen.