TIP-Trailer services


Valmis kaatopaikalle.

Maailman kahdesta tunnetuimmasta navigaattorivalmistajista TomTom näyttää menettävän pelin Garminia vastaan samalla kun älykännykät, tabletit ja tietokoneet tarjoavat yhä nopeampia ja tarkempia navigaattoripalveluja.

TomTomin alamäki alkoi näkyä jo kolmisen vuotta sitten kun sen myymiä päivityksiä ei keskitasoa osaavampi nörttikään ei enää onnistunut siirtämään TomTom navigaattoriin. Rahat kelpasivat TomTomille, mutta yhteyksiä yrityksen suomalaisiin yhteyshenkilöihin alkoi olla mahdotonta saada valituksia varten. Osoite Helsingin Vattuniemenkadulla ei auennut kävijöille. Valitukset osoitettiin tekemään Hollantiin.

"Elinikäinen tuki" herättää kysymyksiä

30.1.2019 Tero Lehto niminen henkilö ilmoitti TomTomin nimissä netissä, että "TomTom lopettaa kartta- ja ohjelmistopäivitysten tukea osalta navigaattoreitaan. Valmistajan mukaan syynä on laitteiden vanhentuneisuus samalla, kun kartat ovat entistä isompia ja monimutaisempia paketteja. Laitteiden muisti- ja suoritinkapasiteetti ei enää riitä ohjelmistoversioille ja kartoille. Tiedottaja Rosanne van Poelvoorde sanoo, että vuonna 2010 esimerkiksi Euroopan kartat veivät 1,6 gigatavua tilaa, ja nykyiset samat kartat vievät 6,5 gigatavua.

"Tämän takia olemme lopettaneet karttapäivitykset, palvelun ja tuen näille vanhoille laitteille", Poelvoorde perustelee. Jäljelle jää TomTomin markkinoima "elinikäinen tuki", joka herättää kysymyksiä. Muisto jää TomTomin tylystä lopetustavasta.