Renault Diamond Tour

Syyskuun alusta lähtien taksien ikkunoissa on Traficomin määräyksen mukaisesti pitänyt olla esimerkkimatkan hinta. 02 Taksi keräsi yhteen eri taksiyhtiöiden esimerkkihintoja. Ero edullisimman ja kalleimman yhtiön välillä on yli kymmenen euroa. 

Vuoden 2018 taksilain muutos vapautti taksien hinnoittelun. Lakimuutoksen jälkeen jokainen taksiyhtiö tai taksiyrittäjä on saanut hinnoitella palvelunsa haluamallaan tavalla, ja se on aiheuttanut välillä ikäviä yllätyksiä asiakkaille. 

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom yritti jo vuoden 2020 alussa ratkoa asiaa tuomalla taksimatkojen hinnanmääräytymisperusteet taksien ikkunatarroihin ja syyskuusta 2021 lähtien ikkunassa on pitänyt olla taksimatkojen esimerkkihinta. Esimerkkimatkan hinnalla tarkoitetaan sellaisen matkan hintaa, jonka pituus on 10 kilometriä, ja joka kestää 15 minuuttia. 

02 Taksista löytyy yli 40 taksiyhtiötä ympäri Suomen. 02 Taksi keräsi verkkosivuilleen (https://www.02taksi.com/hintavertailu) Suomen suurimpien kaupunkien taksiyhtiöiden esimerkkihinnat. Pääkaupunkiseudulla normaalien taksipalveluiden hinnat vaihtelevat 23,90 eurosta 34,15 euroon, joten vertailemalla asiakas voi selkeästi säästää rahaa.