MAN - Vaihtoautot

Täyssähköisen Ford Explorerin massatuotanto alkoi tämän viikon tiistaina. Malli on ensimmäinen Fordin uudessa Kölnin sähköautotehtaassa valmistettava sähköautomalli Euroopan markkinoille.

Kölnissä aloitetaan myöhemmin tänä vuonna myös toisen uuden sähköautomallin, piakkoin julkistettavan urheilullisen crossoverin, valmistus.

Fordin historiallinen Kölnin tehdas on kokenut täydellisen muodonmuutoksen nykyaikaiseksi sähköautokeskukseksi osana yhtiön kahden miljardin investointeja tehtaan muutostöihin.

Fordin uusi sähköautokeskus on keskeinen osa Fordin Road to Better -suunnitelmaa, jonka tavoitteena on hiilineutraalius koko Euroopan tuotantotilojen, logistiikan ja suorien toimittajien osalta vuoteen 2035 mennessä.

Autojen valmistuksessa käytetään itseoppivia koneita ja yli 600 uutta robottia, jotka suorittavat hitsaus-, katkaisu-, pölynpoisto-, maalaus- ja kiinnitystehtäviä monimutkaisessa valmistusprosessissa tarkkuuden, tehokkuuden ja laadun varmistamiseksi.

Uusi ohjauskeskus valvoo koko kokoonpanoprosessia reaaliajassa – aina jokaisen osan ja mutterin määrään jokaisessa työasemassa. Tehtaan "digitaalinen kaksonen" on nähtävissä jättiläismäisen kosketusnäytön kautta, ja se sisältää muun muassa kaikki työasemat ja tiedot työkaluista, materiaalitoimituksesta ja työturvallisuudesta. Työntekijät antavat lisätietoa työpisteensä tilasta pienten kosketusnäyttöjen kautta.

Kölnin sähköajoneuvokeskus on yksi Fordin tehokkaimmista ajoneuvojen kokoonpanotehtaista maailmanlaajuisesti. Tehtaalla on muun muassa vähennetty merkittävästi päästöjä sekä veden- ja energiankulutusta.

Ford pyrkii ottamaan käyttöön hiilineutraaliusprosessin Kölnin tehtaasssaan. Kun tuotanto on nyt käynnissä, kasvihuonekaasupäästötietoja (GHG) seurataan ja kirjataan uusimpien kansainvälisten standardien mukaisesti riippumatonta sertifiointia varten. Hiilineutraaliusprosessin avulla Ford parantaa jatkuvasti hiilidioksiditehokkuutta ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä kohti jäännöstasoa.

Päästöjä, vedenkäyttöä ja energiankulutusta vähentävien hankkeiden lisäksi kaikki laitoksen käyttöön tarvittava sähkö ja maakaasu on 100-prosenttisesti sertifioitua uusiutuvaa sähköä 2 ja biometaania. Ford Motor Company pyrkii hiilineutraaliuteen Euroopassa vuoteen 2035 mennessä.