MAN - Vaihtoautot

Suomalainen sähköautojen liikkuvaan latauspalveluun erikoistunut EV Assistance Oy julkisti tiistaina 18.6. Suomen ja Euroopan ensimmäisen tilauslatauspalvelun Jyväskylässä linja-autoalan suurimmassa BUS2024 tapahtumassa.

EV Mobile on kaikille sähköautoilijoille suunnattu palvelu, jossa käyttäjä voi tilata latauspalveluauton haluamaansa paikkaan hänelle sopivaan aikaan. Palvelu on aluksi saatavissa pääkaupunkiseudulla sekä Turun ja Tampereen alueella. Palvelu laajenee ensi vuoden aikana koko Suomen kattavaksi.

EV Heavy on raskaan kalustoon tarpeisiin suunniteltu palvelukokonaisuus, jossa tarjotaan kolmea erilaista palvelua samalla kalustolla.

- Hätäapulataus mahdollistaa riittävän latauskapasiteetin tuomisen tien varteen pysähtyneille sähköbusseille ja kuorma-autoille, jolloin säästytään kalliilta ja aikaa vievältä raskaan kaluston hinaukselta.
- Tilauslataus tuo tarvittavan määrän energiaa ja suurteholatauksen sovittuun aikaan ja paikkaan, mahdollistaen joustavan palvelutarjonnan bussi- ja logistiikkaoperaattoreille.
- Vakiolataus mahdollistaa joustavamman reittisuunnittelun sekä uusien vakioreittien käynnistämisen, vaikka tarvittavaa lataus- tai sähköinfraa ei olisi vielä saatu toteutettua.

Palvelukokonaisuuden ytimenä on tarkoitukseen kehitetty laitteisto, jossa yhdistyvät uusimman teknologian sähkövarasto ja CCS2-standardin mukainen pika- tai suurteholatauslaite. Akkuvaraston kapasiteetti on jopa 322 kWh ja latausteho tällä hetkellä 150 kW.

Järjestelmällä pystyy lataamaan kaikkia CCS2, Chademo ja GB/T -standardien mukaisia ajoneuvoja sekä työ- ja metsäkoneita.

Laitteistot on suunniteltu yhteistyössä suomalaisen YES-EU Oy:n kanssa.

(Autotoday)