Scania V8 – Uusi kuningas!

STILL-trukkimallistoon uusia EXH- ja EXD-mallejaSTILL laajensi tuotevalikoimaansa ja tarjoaa EXH-sarjan matalalle nostavia lavatrukkeja sekä EXD-sarjan kahden kerroksen pinontatrukkeja kiinteällä seisomatasolla.

Ajo- ja nostomoottorit antavat EXH-S 20/25:lle 2 500 kg:n kantavuuden ja (valinnaisen) huippunopeuden 14 km/h. Kahden kerroksen pinontatrukki EXD-S 20 tarjoaa 2 000 kg:n kantavuuden matalalle nostavana keräilytrukkina, kaksi 1 000 kg:n lavaa kahden kerroksen pinontatrukkina ja jopa 1 200 kg:n kantavuus korkealle nostavana.

Kahdessa STILLin uudessa mallissa on kolme versiota kiinteästä seisomatasosta: takaa noustava ohjaamo jatkuvaan kuormausrampin käyttöön, sivulta noustava pitemmille siirtoetäisyyksille ja selkänojalla varustettu, kun tärkein tehtävä on keräily. Kaikissa versioissa on yhteisenä ominaisuutena ilmajousitettu seisomataso, joka suojelee käyttäjän selkää rasittavissa työskentelyolosuhteissa. Kuljettaja voi säätää jousituksen tarpeidensa tai painonsa mukaan. Saatavana on integroitu kompressori, jolloin tämä säätö voidaan tehdä nappia painamalla.

Toinen mukavuusvaruste: korkeussäädettävää STILL Easy Drive -ohjauspyörää voidaan käyttää yhdellä kädellä. STILL Easy Drive -keinukytkimet varmistavat paitsi nostotoiminnon herkän ja turvallisen käytön, myös ohjaavat ajo-, nosto- ja ohjaustoimintoja samaan aikaan.

Lisäturvallisuutta tarjoaa valinnainen jalkatunnistin, joka on saatavana takaa noustavaan trukkimalliin. Tunnistin mittaa, että kuljettajan jalat ovat trukin muotojen sisäpuolella. Turvallisuuden varmistamiseksi trukki hidastaa nopeuttaan automaattisesti, kun valosähköinen tunnistin ilmaisee kosketuksen.