MAN - Vaihtoautot

Stellantis ja Leapmotor aikovat perustaa Leapmotor International -yhteisyrityksen, jonka tarkoituksena on nopeuttaa ja laajentaa Leapmotorin korkean teknologian ja kustannustehokkaiden tuotteiden maailmanlaajuista myyntiä hyödyntämällä Stellantiksen laajaa omaisuutta ja kaupallista osaamista ympäri maailmaa.

Stellantiksesta tulee kiinalaisen sähköajoneuvojen valmistajan Leapmotorin strateginen osakkeenomistaja. Molemmat yhtiöt ovat luomassa "strategisen maailmanlaajuisen suhteen, jonka tavoitteena on luoda erittäin kilpailukykyinen ja erittäin tehokas sähköautojen liikkuvuusvoimalaitos Kiinassa ja ympäri maailmaa". Stellantis ja Leapmotor haluavat myös perustaa Leapmotor Internationalin yhteisyrityksen, jonka tarkoituksena on nopeuttaa ja laajentaa Leapmotorin korkean teknologian ja kustannustehokkaiden tuotteiden maailmanlaajuista myyntiä hyödyntämällä Stellantiksen laajaa omaisuutta ja kaupallista osaamista ympäri maailmaa.

Stellantis ostaa noin 20 prosenttia Leapmotorista. Molemmat yhtiöt katsovat, että Leapmotorin sähköajoneuvojen tuotetarjonta täydentää Stellantiksen nykyistä teknologiaa ja ikonisten tuotemerkkien valikoimaa ja tuo edullisempia mobiiliratkaisuja maailmanlaajuisille asiakkaille. Stellantiksella on kaksi paikkaa Leapmotorin hallituksessa ja se nimittää Leapmotor Internationalin yhteisyrityksen toimitusjohtajan.