Scania-Kevätsiivous

VW-konsernin hyötyauto-osasto Traton tuo ensi vuonna markkinoille sarjan Scania ja MAN sähkö-kaupunkibusseja. "Seuraavan 10-15 vuoden aikana joka 3. tuottamamme kuorma- ja linja-auto voi kulkea vaihtoehtoisilla polttoaineilla, suurin osa sähköllä", Traton-johtaja Andreas Renschler sanoi viime keskiviikkona Ruotsin Södertäljessä järjestetyssä suuressa Traton-tapahtumassa.

- Vuoteen 2025 mennessä Traton sijoittaa miljardi euroa "sähkövoimaan ja digitalisointiin". Scania tulee olemaan johtava innovaatiotekijä kohti kestäviä kuljetusratkaisuja. Haluamme tulla johtavaksi sähkökuorma- ja linja-autojen valmistajaksi, Renschler sanoi.

Puuttuva latausinfra ja akkutoimisten ajoneuvojen korkeat hankinta- ja käyttökustannukset jarruttavatvielä kysyntää. Renschler peräänkuuluttaa eurooppalaista kokonaissuunnitelmaa latausinfralle.

Brasiliassa olutkonserni Ambev on tilannut 1600 sähkökuorma-autoa Volkswagen Caminhoes yhtiöltä. Autojen luovutus alkaa ensi vuonna. MAN on myynyt jo 150 sähköpakettiautoa, Tratonista kerrotaan.

(Vogel)