Renault TCK Evolution

 

Pirkanmaan pelastuslaitoksen Tampereen pääpaloasemalla aloiteltiin 7.10 heti aamu kahdeksan aikaan uuden sammutusauton käyttöönottokoulutusta. Vaikka koulutus hoidettiin normaaliin tapaan, oli kohteena oleva Scania P360 sammutusauto samalla juhlan kohde. Pirkanmaan pelastuslaitoksen uusin ajoneuvo oli alueen sadas Scania-merkkinen paloauto. Tällä hetkellä Pirkanmaan pelastuslaitoksella on 250 erilaista ajoneuvoa. 

Scania Suomen myyntipäällikkö Petri Surakka ja Saurus Oy:n Timo Peltonen aloittivat torstaiaamun käyttökoulutuksen jo rutiinilla.

-Tällä viikolla olemme luovuttaneet neljä paloautoa ja käyttökoulutuksia on siis jo harjoiteltu, kertoo Petri Surakka.

-On tärkeää, että käyttäjillä on hallintalaitteet sekä auton, että päällirakenteen osalta hallussa. Kun tositilanne tulee, ei ole aikaa enää harjoitella auton käyttöä, Surakka sanoo.

Pirkanmaan alueella vanhin käytössä oleva Scania on Hämeenkyrön raivausauto. Vuosimalliltaan ajoneuvo on 1987 ja aktiivikäytössä edelleen.

-Pelastuslaitoksen alueella ajoneuvoja kierrätetään, eli vanhimmasta päästä olevia uusitaan ja uudet ajoneuvot sijoitetaan pelastuslaitoksen alueelle käyttötarpeen mukaan, kertoo pelastuslaitoksen kalustoinsinööri Heikki Seppälä.

-On meillä historiassa ollut muitakin merkkejä paloautoina, mutta nykyisin Scania on meillä ykkönen, kertoo Seppälä.

-Scania on luotettava, erinomainen ajaa ja miehistöohjaamo on markkinoiden paras, Seppälä sanoo.